
Ingrediente pentru cafea aromatizata cu scortisoara:
- 400 ml lapte;
- 4 linguri miere;
- 1 lingurita de scortisoara macinata;
- 4 lingurite pudra cacao;
- 400 ml cafea fierbinte si tare;
- 4 batoane de scortisoara.
Mod de preparare cafea aromatizata cu scortisoara:
Incalziti laptele, amestecati cu mierea si scortisoara macinata si puneti la foc iute. Amestecati cu cele 4 lingurite de cacao si apoi impartiti laptele in 4 cani. Turnati deasupra cafeaua fierbinte si amestecati cu un baton de scortisoara.
Cafeaua se prepara in foarte multe feluri, dand mana libera fanteziei. Se poate combina cu diverse mirodenii, cu diferite tipuri de alcool, cu lapte si frisca sau cu ciocolata.
Pentru a servi o cafea cat mai buna, este bine sa cunoasteti cateva reguli cat mai simple
- Cele mai aromate cafele se obtin din boabe proaspat prajite si macinate.
- Pentru a nu-si pierde aroma, cafeaua trebuie pastrata la rece si in recipiente inchise ermetic.
- De asemenea, apa joaca un rol foarte important. Ea trebuie sa aiba un gust neutru.
- Vasul de cafea trebuie sa fie foarte curat si sa nu aiba urme de miros.
- Prin fierbere sau reincalzire, cafeaua isi pierde o mare parte din aroma.
- Daca adaugati un strop de sare la sfarsitul prepararii, cafeaua isi potenteaza savoarea.