bucatarie mica 2

Sfaturile KUMA despre cum amenajam bucataria de mici dimensiuni

Bucatariile de apartament sau cele de garsoniera reprezinta o adevarata provocare in procesul de amenajare, unde, din cauza dimensiunilor reduse, amenajarile de tip bar, insula sau peninsula sunt imposibil de adoptat, acestea necesitand o zona de delimitare intre zona de gatit si cea de servit. Insa, pentru a valorifica la maxim un spatiu restrans, Kuma va ofera o serie de recomandari cu ajutorul carora va puteti transforma mica bucatarie intr-un spatiu functional si util.

bucatarie mica 1

In primul rand, cel mai important element pe care Kuma Romania il recomanda este instalarea unui blat turnat continuu cu chiuveta de bucatarie, ambele fiind confectionate din acelasi material, cu un design minimalist, usor de intretinut. In ceea ce priveste blatul, va sugeram sa acordati o atentie sporita si grosimii acestuia. Astfel, pentru bucatariile minimaliste, puteti alege un blat din RECTOR solid surface care permite grosimi intre 1,8 cm – 2 cm. Daca va doriti un blat cu un aspect mai masiv, alegerea potrivita a materialului ar fi granit, quartz sau glass, a caror grosime efectiva poate fi intre 2,2 cm – 3 cm, iar grosimea aparenta poate ajunge chiar si pana la 8-10 cm.

De asemenea, evitati incastrarile sau alipirile de chiuvete, intrucat acestea nu sunt doar inestetice, ci si foarte greu de intretinut in timp.

bucatarie mica 3bucatarie mica 4

De asemenea, trebuie sa aveti in vedere faptul ca in spatiile inguste, cea mai buna optiune de amenajare este cea liniara, care sa cuprinda chiuveta, cuptorul/plita si frigiderul pe un singur perete. De asemenea, pentru ca depozitarea devine un aspect cheie, Kuma Romania recomanda corpurile suspendate de inaltimi mari, pana la plafon, care elibereaza podeaua si creaza senzatia de spatialitate. Totodata, va puteti alege diverse sisteme de cosuri metalice – camara extractibila, cosuri Jolly sau corpuri de colt.

Pe de alta parte, daca spatiul si caile de acces va permit, se poate opta pentru o bucatarie in forma de „L”, care poate avea o terminatie mai joasa unde, pentru un plus de culoare, puteti aseza si cateva perne decorative. Bucatariile in forma de „U” se adreseaza, in mod special, pasionatilor de gatit, care au nevoie de cat mai multe optiuni de depozitare, precum si de un spatiu mai amplu de desfasurare.

Mai mult, pentru a crea iluzia unui spatiu mai mare, puteti alege pentru blat sau mobilier culori deschise (alb, crem sau beige), care pot fi accesorizate cu electrocasnice mici in culori puternice, vibrante, precum rosu, portocaliu sau verde crud sau chiar cu decoratiuni negre.

Pentru mai multe detalii referitoare la produsele Kuma Romania si solutiile oferite de acestia, vizitati www.kumaromania.ro.