nisa

In Nisa, puteti merge in orice moment al anului, de aceea se considera a fi o destinatie ideala de vacanta. Este pozitionata in bazinul mediteraneean, clima fiind propicer bailor de soare suportabile datorita brizei marii aurii. De-a lungul coastei se afla plajele amenajate ce va ofera acces usor la mare.

In Nisa, oriunde va cazati, puteti ajunge in centrul orasului si la Promenade des Anglais. Puteti ajunge aici fie pe jos, fie cu reteaua de transport in comun, care ofera un tarif preferential pentru un abonament pentru 7 zile. Avantajul acestui abonament este ca in prima si in ultima zi puteti valida si pentru transferul de la si catre aeroport.

Exista o gama larga de hoteluri care sunt foarte accesibile, iar in zona centrala sunt foarte multe supermarketuri si piete. Puteti explora locuri noi sau puteti face shopping.

Cei de la www.directbooking.ro ne sugereaza un hotel accesibil, pe care l-au testat de mai multe ori si care este Le Petit Louvre* situat in apropierea bulevardului Jean Médecin, care coincide si cu cea mai mare artera de shopping din oras. Camerele sunt aerisite, spatioase si sunt in regim single, duble sau triple si sunt dotate cu chicineta de tip frantuzesc si un frigider spatios. Aici apa are un pret scazut. Puteti achizitiona un bax de sticle la 0,5 L la pretul de 1,5 – 2 Euro pe care le puteti depozita la rece, astfel incat economisiti de fiecare data cand mergeti la plaja, unde ati plati acelasi pret pentru o singura sticla.

Va puteti caza si in centrul vechi al orasului La Vielle Ville sau Le Vieux Nice. Aici veti gasi o varietate de hoteluri si aparthoteluri. Puteti face rezervare cu un simplu click, mai ales daca sunteti in cautarea unei atmosfere de oras mediteranean, cu stradute pietonale inguste, presarate de restaurante cu specific „niçois”, pe care sa va pierdeti la ceas de seara, dupa o binemeritata baie in mare, plaja aflandu-se la aproximativ cinci minute de mers pe jos de inima orasului vechi. Veti gasi foarte interesante denumirile stradutelor din centrul vechi al Nisei, atat in limba franceza moderna, cat si in dialectul scos din uz, care va poarta inevitabil in trecutul tumultos al acestui oras incarcat de povesti si istorie.  

Cu siguranta, aceste variante de cazare care se afla chiar in inima orasului va vor scuti atat de efortul parcarii automobilului propriu sau de inchiriat sau tranzitarii cu mijloace de transport in comun, cat si economisi sume de bani, optand pentru deplasarea pe jos, fiind situate extrem de aproape de marile centre de interes ale metropolei.

Sursa (foto): www.directbooking.ro