
7 idei de gustari rapide care te mentin suplu si sanatos? Se intampla aproape zi de zi sa ne apuce foamea in cele mai nefavorabile momente, tendinta fiind sa rontaim orice ne cade la insemana, de la chipsuri pana la croisante cu ciocolata. Stim foarte bine ca obiceiul de a rontai intre mese este nu doar nesanatos, ci si nociv pentru silueta. Iata cateva alternative de mici gustari care pot fi luate intre mese, sanatoase si care nu ingrasa.
Crackeri cu avocado, rosii si branza de capra
Ingrediente pentru crackeri cu avocado si rosii
• crackeri multicereale (prerefabil cu seminte);
• 1 fruct de avocado bine copt;
• rosii proaspete sau uscate;
• zeama de la ½ lamaie;
• branza de capra;
• rucola;
• sare si piper.
Mod de prepapare crackeri cu avocado si rosii
Taiati fructul de avocado in jumatate, scoateti continutul cu ajutorul unei lingurite, pasati-l bine, adaugati zeama de lamaie si omogenizati bine totul. Apoi, ungeti crackerii cu el. Deasupra adaugati o felie de rosie proaspata sau o rosie uscata, branza de capra, rucola si asezonati cu sare si piper.
Iaurt cu fructe
Ingrediente pentru iaurt cu fructe
• fructe de padure proaspete sau congelate;
• cereale integrale;
• iaurt grecesc cremos.
Mod de preparare iaurt cu fructe
Daca folositi fructe proaspete, le puteti amesteca pur si simplu cu iaurtul grecesc sau le puteti blendui si puteti adauga sau nu cereal integrale.
Daca folositi fructe congelate, puneti iaurtul intr-un blender, adaugati si fructele pe care le-ati decongelat si blenduiti bine. Si aici adaugati cereale daca va plac.
Alune si nuci picante
Ingrediente pentru alune si nuci picante
• arahide;
• alune de padure;
• nuci pecan;
• caju;
• praf de chilli;
• piper negru;
• sare.
Mod de preparare alune si nuci picante
Puneti amestecul de alune si nuci intr-o tava si presarati peste ele condimentele, amestecand cu mana. Dati tava la cuptor, la 200 °C, timp de 10 minute, pana de rumenesc.
Crackeri cu ton si legume
Ingrediente pentru crackeri cu ton si legume
• 1 conserva de ton bucati;
• 1 morcov dat pe razatoare;
• 1 castravete murat;
• 2 linguri ulei de masline;
• 1 lingurita mustar Dijon;
• sare, piper;
• crackeri din cereale integrale.
Mod de preparare crackeri cu ton si legume
Amestecati ingredientele intr-un bol, adaugand sare si piper dupa gust. Dupa ce obtineti un amestec omogen, puneti compoztia pe fiecare cracker, obtinand niste mini-sandwich-uri.
Mix de anghinare
Ingrediente pentru mixul de anghinare
• 1 borcan capatani de anghinare marinate;
• 2 ardei kapia, copti pe plita sau pe gratar;
• 10, 15 masline;
• 100 g bucatele de branza (Parmezan sau Gruyere).
Mod de preparare mix de anghinare
Curatati ardeii copti de pielita, taiati-I in bucati, dupa care amestecati toate ingredientele intr-un bol, punand bucatelele de branza deasupra si serviti ca atare.
Tortilla cu amestec de porumb si fasole
Ingrediente pentru tortilla cu amestec de porumb si fasole
• 1 conserva porumb dulce;
• 1 conserva fasole rosii;
• 1 ardei kapia mare;
• 1 ceapa;
• 1 lingura suc de lime;
• 1 lingura ulei de masline;
• sare si piper;
• tortilla.
Mod de preparare tortilla cu amestec de porumb si fasole
Taiati ardeiul kapia in felii subtiri, ceapa pestisori, dupa care amestecati toate ingredientele intr-un bol si adaugati sare si piper dupa gust. Serviti cu tortilla.
Frigarui de legume si sos Pesto
Ingrediente pentru frigarui de legume si sos Pesto
• 2 ardei grasi de culori diferite;
• 1 vanata mica;
• 2 cepe;
• 3 rosii;
• sos Pesto.
Mod de preparare frigarui din legume cu sos Pesto
Curatati si spalati legumele, taiati-le in bucati, dupa care infigeti-le in bete speciale pentru frigarui (in functie de imaginatia fiecaruia) si coaceti-le pe gratar sau pe un grill. Dupa ce le luati de pe gratar, stropiti-le cu sos Pesto.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la pregatit si Pofta buna!