Chiftele de vinete cu branzeturi la cuptor

Ingrediente:

• 2 vinete medii;
• 2 oua;
• 125 g mozzarella;
• 150 g pesmet;
• o legatura de patrunjel maruntit;
• 50 g gorgonzola;
• 50 g faina;
• 2 morcovi;
• 1 ardei gras;
• o legatura de ceapa verde;
• 100 g parmezan ras.

Mod de preparare:

Spalati si feliati vinetele. Preincalziti cuptorul la 180 °C. Puneti feliile de vinete in tava de cuptor, pe hartie de copt, stropite cu ulei de masline si cu putin piper si bagati-le la cuptor timp de 20 de minute. Intre timp, spalati morcovii, patrunjelul, ceapa verde, ardeiul gras si le taiati marunt. Dupa ce scoateti vinetele de la cuptor, le taiati cubulete si le puneti cu restul ingredientelor tocate marunt intr-un bol. Branzeturile le sfaramati foarte bine si le puneti alaturi de celelalte ingrediente. Adaugati faina, pesmetul, ouale si amestecati totul pana se omogenizeaza si puteti forma chiftelutele. Le dati prin pesmet si le bagati la cuptor pana se rumenesc. Le puteti servi ca atare sau cu iaurt.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!