Somon afumat cu sfecla rosie si smantana, potrivit ca aperitiv pentru mesele festive, va fi in mod sigur pe placul tuturor musafirilor.
Ingrediente pentru somon afumat cu sfecla rosie si smantana
• 200 ml smantana proaspata;
• 2 linguri de iaurt grecesc;
• Sare;
• Piper;
• 2 linguri sos de hrean iute;
• 6 felii de somon afumat (200-250 g);
• 250 g sfecla rosie taiaia in fasii subtiri, fiarta;
• cateva fire de marar tocate, pentru decor.
Mod de preparare somon afumat cu sfecla rosie si smantana
Bateti cu un tel smantana proaspata in care ati incorporat iaurtul, apoi asezonati cu sare si piper si amestecati cu sosul de hrean. Lasati la frigider o ora.Asezati feliile de somon afumat in farfurie, peste care adaugati sfecla rosie fiarta si taiata in fasii subtiri si amestecul de smantana cu iaurt si sos de hrean. Apoi ornati cu marar. Mai presarati putin piper negru proaspat macinat si preparatul poate fi servit.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!