bucatariebananaincaramel

Ingrediente:

  • 1 banana;
  • 4 linguri de faina Apis;
  • 1 varf de lingurita de sare;
  • zahar;
  • 2 cani de ulei Arpis;
  • coniac superior.

Mod de preparare:

Se pune la incins uleiul intr-un wok.Separat, intr-un bol, se amesteca faina cu apa si se adauga sarea. Banana curatata si taiata in bucati se trece prin faina Arpis si se pune la prajit in uleiul incins.Intr-un alt wok se pune zaharul si putina apa.Se lasa pe foc pana cand apa incepe sa fiarba si sa scada.Cand zaharul incepe sa se caramelizeze se adauga bucatile de banana prajite si se amesteca pentru ca acestea sa fie acoperite uniform. Se servesc intr-o farfurie unsa cu ulei, iar pentru aroma, se stropesc cu coniac.

Reteta chinezeasca a fost oferita si preparata de Restaurantul Nan Jing si poate fi degustata zilnic, la restaurantul din cadrul hotelului Minerva din Str. Gheorghe Manu nr.2-4, Sector 1, Bucuresti.

Reteta face parte din programul de educatie culinara „50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !