conserve de toamna cu vinete

Conserve de toamna, cu vinete

Chiar daca conservele preparate acasa sunt pentru iarna, ele se pregatesc toamna. Orice gospodina ar trebui sa aiba in camara ei conserve pentru sezonul rece, iar toamna este momentul potrivit pentru a pregati borcanele cu bunatati.

Astfel, va propunem o serie de conserve pe baza de vinete.

Vinete pentru musaca

vinete

Taiati vinetele in felii lungi sau rotunde, groase de aproximativ 2 degete si presarati-le cu sare. Lasati-le asa timp de o ora, apoi scuturati-le bine de sare, uscati-le cu un servet de hartie si rumeniti-le pe ambele parti in ulei incins. Asezati-le apoi in borcane, adaugati suc de rosii sau bulion subtire si acoperiti borcanele cu un capac. Fierbeti in 2 zile consecutive, cate 30 de minute, in baie de aburi. Apoi scoateti borcanele, le lasati sa se raceasca si le pastrati in camara, la loc uscat si racoros.

Vinete pentru salata de vinete

vinete

Alegeti vinete lungi, fara seminte si le coaceti la foc iute. Le curatati fierbinti si le lasati sa se scurga bine de zeama. Le desfaceti in fasii si le puneti in borcane de sticla. Acoperiti cu capac si le fierbeti in 2 zile consecutive, timp de 45 minute, in baie de aburi. Apoi scoateti borcanele, le lasati sa se raceasca si le pastrati in camara, la loc uscat si racoros.

Vinete pentru gatit

vinete

Taiati vinetele in felii lungi sau rotunde si le puneti pe grill pana se rumenesc pe ambele parti. Le asezati apoi in borcane, le acoperiti cu bullion fierbinte, iar borcanele le acoperiti cu capace. Le fierbeti in 2 zile consecutive, timp de 30 de minute, in baie de aburi.

Vinete umplute

vinete

Alegeti vinete potrivit de mari si spalati-le. Faceti o taietura in locul coditei si scoateti miezul cu seminte.
Pregatiti un amestec din morcov, patrunjel , pastarnac, telina, ceapa si verdeata, calite in ulei si asezonate cu mirodenii (in functie de ce preferati).
Umpleti vinetele cu acest amestec si apoi asezati-le in borcane si acoperiti-le cu bulion subtire sau suc de rosii. Inchideti borcanele cu capace si fierbeti in baie de aburi, timp de 45 de minute, in 2 zile consecutive.

Vinete impanate

vinete

Cojiti vinetele, opariti-le, crestati-le in 4 parti, scoateti miezul cu seminte si scurgeti-le.
Pregatiti un amestec (toate tocate) din morcov, telina, ardei gras si usturoi pisat. Caliti acest amestec in ulei si umpleti vinetele cu el. Dupa ce le-ati umplut, le asezati intr-o tava, acoperiti cu bulion subtire sau suc de rosii si le bagati la cuptor pana scade sucul de rosii. Puneti apoi vinetele in borcane, turnati bullion si inchideti borcanele cu capace. Le fierbeti in baie de aburi, timp de 45 minute, timp de 2 zile consecutiv.

Vinete marinate

vinete

Taiati vinetele in doua si le fierbeti in cateva clocote, pana ce sunt foarte putin patrunse. Dupa ce le scoateti, le presarati cu sare si le scurgeti bine de apa.Umpleti jumatatile de vinete cu betigase de morcov, telina si ceapa. Lipiti jumatatile si puneti-le la borcane. Acoperiti cu otet de mere cu miere diluat cu apa, dupa gust.
Inchideti borcanele cu capacesi pastrati-le la rece intr-un loc uscat.

Sfat: vineteVinetele se potrivesc foarte bine cu busuioc, rosii si usturoi. Se pot prepara cu ulei de masline, dar foarte aromat este si uleiul din seminte de dovleac. Acesta da un gust deosebit preparatului final, mai ales daca este vorba de salate.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la Conservele pe baza de vinete!

Revenim si cu alte tipuri de conserve! Va dorim o toamna bogata!

legume de toamna