Ingrediente:
• 2 lingurite lapte praf degresat;
• 1 ½ lingurita pudra de cacao de buna calitate;
• 1 ½ lingurita de zahar (brun) sau sirop de agave;
• 1 ½ ceasca lapte (1,5% grasime sau lapte de migdale sau soia).
Mod de preparare:
Amestecati laptele praf degresat, pudra de cacao si zaharul intr-un vas mic peste care puneti ¼ ceasca lapte rece si amestecati pana se omogenizeaza. Turnati si restul de lapte si puneti la foc mic, amestecand in continuu pana se ingroasa. Turnati in cana si serviti. Ornati cu frisca si presarati pudra de cacao sau o consumati ca atare.
Sfat gastronomic: Laptele praf degresat este ingredientul secret pentru o ciocolata calda groasa si cremoasa, dar fara grasime adaugata.
Aceasta reteta culinara poate fi un desert rapid si usor pentru serile petrecute alaturi de prieteni.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta buna!