Mousse de lamaie, un desert racoritor, usor de preparat! Este o reteta rapida si aromata!




Aceasta simpla reteta de mousse de lamaie, cu gust dulce acrisor, va trimite cu gandul la zilele in care vreti sa leneviti si sa va bucurati de o carte buna sau un film excelent.

Ingrediente pentru mousse de lamaie

• 6 foi de gelatina (10 g in total);

• 6 oua, separate;

• 150 g zahar farin;

• 400 ml smantana pentru frisca;

• 150 ml suc de lamaie;

• coaja rasa de la 1 lamaie neceruita.

Ingredienete pentru servit

• 200 ml frisca;

• 1 lingura de coaja de lamaie neceruita, taiata julienn.

Mod de preparare mousse de lamaie

Inmuiati gelatina in apa rece pentru aproximativ 5 minute. Frecati galbenusurile  de ou cu zaharul pana devin pufoase si deschise la culoare. Separat intr-un alt bol bateti albusurile cu putina sare pana devin pufoase. Intr-un al treilea bol bateti smantana pentru frisca pana devine usoara si pufoasa.Scurgeti gelatina si puneti-o intr-o cratita pe foc foarte mic si amestecati pana se topeste. Cand s-a topit opriti focul si adaugati zeama si coaja de lamaie. Incorporati incet mixul de lamaie si gelatina in amestecul de galbenusuri, amestecand continuu. Acum adaugati albusurile si frisca. Turnati in 6-8 pahare pentru servire, in functie de marimea acestora. Inainte de servire se lasa la frigider pentru cateva ore sau peste noapte.  Se serveste cu frisca si coaja de lamaie taiata julienne deasupra. Se poate pastra la frigider pentru 2-3 zile.

Aceasta reteta a fost oferita de logo Kuma!

logo Kuma va ureaza Pofta buna!