tarta cu fructe si mascarpone

Tarta cu fructe si mascarpone este cea mai gustoasa si racoroasa tarta, potrivita indiferent de sezon. Este foarte simplu de facut si cu siguranta prietenii, colegii sau copiii vor fi incantati sa o guste.

Ingrediente pentru tarta cu fructe si mascarpone, o tarta gustoasa si racoroasa

Ingrediente pentru blat

• 125 g unt;
• 100 g zahar pudra;
• 1 varf de cutit sare;
• 250 g faina;
• 1 pliculet zahar vanilat;
• 2 galbenusuri mari;
• 2 linguri lapte sau apa rece.

Ingrediente pentru crema

• 1 pliculet extract de vanilie;
• 500 g mascarpone;
• 100 ml smantana;
• 3 linguri zahar;
• 3 linguri visinata;
• 300 g fructe la alegere.

Mod de preparare tarta cu fructe si mascarpone, o tarta gustoasa si racoroasa

Intr-un vas, se amesteca ingredientele pentru blat pana se obtine un aluat consistent. La inceput va fi sfaramicios si greu de framantat. La nevoie, se mai poate adauga putin lapte/apa, cu grija, sa nu devina aluatul prea moale. Se lasa la frigider pana cand se intareste usor (30 minute – 1 ora). Pentru prepararea cremei, intr-un vas, amestecati mascarpone, smantana, vanilia, zaharul si visinata, pana cand se topeste zaharul. Lasati la frigider jumatate de ora. Preincalziti cuptorul la 180 °C. Ungeti cu unt o forma de tarta sau forme mici de tarta (depinde ce aveti). Intindeti aluatul pe blatul de lucru, formand o foaie subtire, dupa care preluati-l cu ajutorul sucitorului si asezati-l in forma, ajustand marginile. Daca aveti forme mici, decupati cu ajutorul lor aluatul si apoi il puneti in forme. Intepati-l din loc in loc cu o scobitoare si lasati-l la cuptor aproximativ 12 minute, pana devine auriu deschis. Dupa ce-l scoateti din cuptor, lasati-l sa se raceasca, apoi scoateti-l din forma, asezati-l pe o farfurie si umpleti-l cu crema. Adaugati fructe deasupra si lasati tartele la frigider peste noapte, a doua zi putand fi servita.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!