Cotlete de miel cu salata de orez si ceapa rosie marinata

Cotletele de miel cu salata de orez si ceapa rosie marinata se asociaza perfect cu un pahar de vin rosu Feteasca Neagra Domeniile Samburesti.

Ingrediente pentru cotlete de miel cu salata de orez si ceapa rosie marinata

• 8 cotlete de miel;
• 3 catei de usturoi;
• cimbru;
• sare;
• piper;
• Zeama de la o lamaie;
• Uei de masline;
• 1 ceapa rosie;
• 2 linguri de otet;
• 200 g orez basmati;
• 100 g mazare congelata
• 1 vanata;
• Ulei de masline;
• 200 g rosii cherry;
• 1 legatura de patrunjel;
• 1 legatura de menta.

Mod de preparare cotlete de miel cu salata de orez si ceapa rosie marinata

Puneti cotletele de miel intr-un bol si pregatiti o marinada.
Adaugati 3 catei de usturoi pe care ii taiati bucatele mici, o lingurita de cimbru, sare, piper, zeama de la o jumatate de lamaie, ulei de masline. Le ungeti bine, astfel incat sa se intrepatrunda aromele si le lasati la marinat, la temperatura camerei , timp de 20 de minute.

Apoi, pregatiti ceapa rosie marinata. O spalati, o taiati rondele, o puneti intr-un bol, adaugati sare, piper si otet. Amestecati bine si o lasati la rece, la marinat.

Fierbeti orezul. Puneti apa cu sare intr-un vas, adaugati orezul si il lasati sa fiarba, amestecand din cand in cand. Cand este fiert, il dati deoparte.

Fierbeti si mazarea. Puneti apa cu putina sare intr-un alt vas si cand incepe sa fiarba, adaugati mazarea congelata. Lasati 5 minute, apoi o luati de pe foc.

Taiati vinetele felii, le ungeti cu ulei de masline si le puneti pe grill aproximativ 3 minute, pana cand se rumenesc frumos. Se scot si se pun deoparte.

Pe grill-ul incins, adaugati cotletele marinate si gatiti-le aproximativ 3 minute, pana cand se rumenesc frumos la exterior, iar interior raman roz.

Pregatiti salata de orez astfel. In bolul in care ati pus orezul fiert, adaugati mazarea, rosiile cherry taiate in sferturi, patrunjelul, menta, zeama de la o jumatate de lamaie, uleiul de masline, asezonati cu sare, piper si amestecati bine totul.

Pe un platou, asezati salata de orez, feliile de vinete coapte si deasupra cotletele de miel. Presarati rondele de ceapa marinata si frunze de menta.

Cotlete de miel cu salata de orez si ceapa rosie marinata se asociaza perfect cu un pahar de vin rosu.

Recomandarea Domeniilor Samburesti este vinul Feteasca Neagra Domeniile Samburesti, un vin cu personalitate si cu potential de invechire care se va rotunji si caruia i se vor accentua notele de fruct copt.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

Reteta video

Cotletele de miel cu salata de orez si ceapa rosie marinata se asociaza perfect cu un pahar de vin rosu.Recomandarea Domeniile Samburesti pentru masa de Paste este vinul Feteasca Neagra Domeniile Samburesti, un vin cu personalitate si cu potential de invechire care se va rotunji si caruia i se vor accentua notele de fruct copt.

Gepostet von La Bucatarie am Freitag, 17. April 2020