Plachie ca in Delta Dunarii
Ingrediente:
- Crap (sau alt peste) fara cap 1,400 gr;
- Ceapa 1,500 g;
- Ulei 0,100 ml;
- Pasta de tomate 0,100 g;
- Boia de ardei 0,002 g;
- Vin alb sec 0,100 ml;
- Usturoi 0,03 g;
- Piper macinat 0,002 g;
- Foi de dafin 0,00025 g;
- Rosii prospete 0,500 g;
- Patrunjel verde 0,050 g;
- Sare 0,030 g;
Crapul se curata, se spala si se portioneaza in 10 bucati si se prajeste. Ceapa se curata, se spala, se taie solzi.Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.Rosiile se spala, se oparesc, se decojesc si se taie cuburi. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt, pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa.Ceapa se caleste in apa. Se adauga rosiile cuburi. Dupa ce s-au inabusit se adauga pasta de tomate, boia, piper, foi de dafin, usturoi, apa fiarta 1 l si sare. Se fierbe sosul 10-15 minute si se adauga bucatile de peste care se vor acoperi cu legumele fierte si se introduce tava in cuptor 20 min, la temperatura moderata.Spre sfarsitul fierberii se adauga vin si se sareaza dupa gust.Se serveste cu patrunjel verde deasupra si mamaliguta.
Este primita de la Pensiunea Cherhana din Delta Dunarii, Localitatea Crisan, Tulcea.
www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna!
Recomandarea
Pestele se prajeste in Tigaie adanca Fry Pan cu capac 28 cm Blaumann
Si se baga la cuptor in Tigaie pentru peste Fissler