intinsoare bistriteana finala

Ingrediente:

  • malai Gold Maya;
  • o bucata de carne de porc;
  • o bucata de coasta;
  • 3 carnaciori de porc;
  • sare Kotanyi;
  • 1 ceapa mare;
  • o cana cu apa;
  • 3 linguri de branza de oaie farimitata;
  • o lingura de untura sau ulei.

intinsoare bistriteana

intinsoare bistriteana

intinsoare bistriteana

intinsoare bistriteana

 

intinsoare bistriteana

intinsoare bistriteana

Mod de preparare

Se taie ceapa cubulete si se inabusa in untura. Se taie cubulete mici muschiul de porc, costita si cirnaciorii si se pun peste ceapa, la calit pentru doua minute, dupa care se adauga o cana de apa si se lasa la fiert. Dupa ce a scazut apa, se pune brinza de oaie farimitata, se amesteca si se da deoparte. Intre timp se pregateste o mamaliga iar 4 linguri din zeama de la mamaliga (cir) se adauga in tocanita si se amesteca bine.

Mod de servire

Se serveste cu mamaliga.

Reteta veche din Ardeal “Intinsoare Bistriteana” a fost primita de la Pensiunea Valea Mariilor, Com. Sant, Sat Valea Mare, Judetul Bistrita-Nasaud (Ardeal) si face parte din doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice,Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Kotany Romania.

www.labucatarie.ro va ureaza Pofta Buna !

_______________________________________

logo1

Recomandarea

set tacamuri 24 piese esmeyer

Intinsoarea Bistriteana se poate servi folosind setul de tacamuri Celine de 24 piese de la Esmeyer.