Cauti un desert fin, racoritor si usor de preparat? Acest desert rapid cu mascarpone si fructe este combinatia perfecta intre cremozitatea branzei mascarpone, dulceata fructelor proaspete si crocanteala biscuitilor. Nu ai nevoie de cuptor – doar 10 minute si cateva ingrediente simple!
Ideal pentru o seara relaxanta in familie sau pentru musafiri neasteptati, acest desert elegant impresioneaza prin gust si aspect, fara niciun efort.
Ingrediente pentru un desert rapid cu mascarpone si fructe (pentru 4 portii):
- 250 g mascarpone;
- 200 ml frisca lichida (neindulcita);
- 2 linguri de zahar pudra;
- 1 lingurita extract de vanilie sau 1 plic zahar vanilinat;
- 8 biscuiti digestivi;
- 150 g fructe proaspete: afine, zmeura;
- frunze de menta pentru decor.
Modul de pregatire al unui desert rapid cu mascarpone si fructe:
1. Pregateste crema: Bate frisca lichida pana devine ferma. Intr-un bol, amesteca mascarponele cu zaharul pudra si vanilia, apoi adauga frisca batuta, amestecand usor, cu miscari de jos in sus, pana obtii o crema fina si aerata.
2. Pregateste baza: Da prin chopper biscuitii digestivi si aseaza-i pe fundul paharelor sau bolurilor de servire.
3. Asambleaza desertul rapid cu mascarpone si fructe: Adauga un strat de crema de mascarpone peste biscuitii maruntiti din boluri sau din pahare. Apoi, adauga un strat de fructe proaspete. Repeta pana umpli recipientul.
4. Decoreaza si serveste: Adauga cateva fructe deasupra, o frunza de menta si lasa desertul la frigider cel putin 30 de minute, pentru ca aromele sa se combine perfect.
Sfaturi utile:
- Pentru un plus de aroma, poti adauga o lingura de lichior de fructe in crema de mascarpone.
- Daca preferi o varianta mai usoara, foloseste iaurt grecesc in loc de o parte din mascarpone (125 g iaurt grecesc si 125 g mascarpone). De asemenea, poti inlocui total mascarponele cu iaurt grecesc.
- Transforma reteta intr-un mini tiramisu cu fructe de padure daca folosesti piscoturi inmuiate in suc natural.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la prajiturit!