Pui cu usturoi si parmezan, un fel principal delicios, o mancare savuroasa si usor de gatit, ce va fi pe placul intregii familii.
Ingrediente pentru pui cu usturoi si parmezan
• 3 linguri ulei de masline extravirgin;
• 2 pulpe de pui dezosate, fara piele;
• sare pentru gust;
• piper negru proaspat macinat;
• ½ kg cartofi cu coaja, spalati bine si taiati in 4;
• 2 linguri unt moale;
• 5 catei de usturoi maruntit;
• 2 linguri cimbru proaspat;
• 1 legatura patrunjel verde tocat;
• 2 linguri parmezan proaspat ras;
• parmezan proaspat ras pentru servit.
Mod de preparare pui cu usturoi si parmezan
Intr-o tigaie incalziti 1 lingura ulei de masline. Adaugati puiul, asezonat cu sare si piper si prajiti pana se rumeneste, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Intre timp, intr-o alta tigaie, incalziti uleiul de masline ramas (2 linguri) si prajiti cartofii intorcandu-i continuu timp de 5 minute, impreuna cu untul, cimbrul si parmezanul. Adaugati 200 ml apa si puiul taiat in bucati mari si acoperiti vasul. Lasati-l la foc mic pana se inmoaie cartofii, iar carnea de pui devine moale si suculenta. Descoperiti vasul si lasati pe foc pana se evapora apa; cartofii si puiul vor capata o usoara crusta. Adaugati sare si piper dupa gust. Serviti cu parmezan ras si patrunjel deasupra.
www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!