Pui cu usturoi si parmezan, un fel principal delicos

Pui cu usturoi si parmezan, un fel principal delicios, o mancare savuroasa si usor de gatit, ce va fi pe placul intregii familii.

Ingrediente pentru pui cu usturoi si parmezan

• 3 linguri ulei de masline extravirgin;

• 2 pulpe de pui dezosate, fara piele;

• sare pentru gust;

• piper negru proaspat macinat;

• ½ kg  cartofi cu coaja, spalati bine si taiati in 4;

• 2 linguri unt moale;

• 5 catei de usturoi maruntit;

• 2 linguri cimbru proaspat;

• 1 legatura patrunjel verde tocat;

• 2 linguri parmezan proaspat ras;

• parmezan proaspat ras pentru servit.

Mod de preparare pui cu usturoi si parmezan

Intr-o tigaie incalziti 1 lingura ulei de masline. Adaugati puiul, asezonat cu sare si piper si prajiti pana se rumeneste, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Intre timp, intr-o alta tigaie, incalziti uleiul de masline ramas (2 linguri) si prajiti cartofii intorcandu-i continuu timp de 5 minute, impreuna cu untul, cimbrul si parmezanul. Adaugati 200 ml apa si puiul taiat in bucati mari si acoperiti vasul. Lasati-l la foc mic pana se inmoaie cartofii, iar carnea de pui devine moale si suculenta. Descoperiti vasul si lasati pe foc pana se evapora apa; cartofii si puiul vor capata o usoara crusta. Adaugati sare si piper dupa gust. Serviti cu parmezan ras si patrunjel deasupra.

www.labucatarie.ro va ureaza spor la gatit si Pofta buna!

Ionescu Catalina :