casino

Jocurile de carti din cazinouri urmeaza traseul testat si confirmat al blackjack-ului, american poker,baccarat-ul si rare ori chiar si pacanele gratis. Dar multi jucatori experimentati, in special cei pasionati de poker hold ‘em, s-au plictisit de joc si acum invata regulile poker-ului cu mai putine carti ce se mai numeste short deck.

Dar, ce este poker-ul de ritm rapid, de ce a crescut in popularitate si cum se diferentiaza de poker-ul traditional? Daca esti unul dintre jucatorii de poker care incearca sa intre in acest joc, citeste in continuare, intrucat explicam regulile sale, clasificam mainile de poker si oferim cateva sfaturi utile pentru a castiga primele tale jocuri de poker de short deck.

Ce este short deck poker-ul si de ce este popular

Poker-ul in varianta sa de short deck, in traducere, de carti imputinate, este o varianta a clasicului joc de poker Texas hold ‘em, in care, in loc de 52 de carti, puntea consta doar din 36 de carti – de la sase la asi. De aici si „short deck” din denumire.

Este adesea numit six-plus hold ‘em datorita cartilor de la sase in sus. Alte denumiri comune pentru acest joc sunt hold ‘em cu pachet scurt si Manila, ultima dintre acestea fiind acceptata pe scara larga in 2010.

Jocul a avut origini in Asia, unde este inca popular printre pariorii de mize mari. Abia in 2018, poker-ul cu pachet scurt a devenit mainstream in intreaga lume, cu turneul sau global incepand in Australia si raspandindu-se in Europa si Statele Unite.

Jocul a atras rapid atentia jucatorilor experimentati care s-au plictisit de aceleasi vechi variante hold ‘em si au vrut un stil similar de joc de cazino, dar cu un ritm diferit. Este mai captivant de jucat deoarece pachetul scurt face mai usoara obtinerea mainii de valoare mai inalta. Nu uita, insa, sa joci responsabil!

Regulile poker-ului short deck

Asa cum si alte jocuri de poker, poker-ul short deck poate fi jucat cu doar doi jucatori, dar poate ajunge pana la 10 jucatori. Acest lucru il face un joc excelent pentru living room, precum si o alegere excelenta pentru jocurile din lobby-ul cazinourilor online.

Pentru a juca, ai nevoie de un pachet standard de 52 de carti din care indepartezi toate cartile de 2, 3, 4 si 5, lasand un total de 36 de carti pentru joc.

O runda de poker cu pachet scurt decurge destul de mult la fel ca varianta de texas hold ‘em:

• Fiecare jucator primeste doua carti.
• Dealerul dezvaluie trei carti comune (flop).
• Se mai joaca doua runde – turn si river – cu inca o carte adaugata in fiecare runda.
• Rundele de pariere au loc dupa flop, turn si river.
• In ceea ce priveste pariurile, poker-ul in versiunea sa de pachet scurtat, difera de jocul standard hold ‘em datorita formatului sau de blinda la buton. Nu exista mici/mari blinde in acest joc. In schimb, jucatorul de pe buton posteaza o oferta oarba in timp ce ceilalti jucatori intra si apoi trebuie sa egaleze marimea blindei daca doresc sa faca call la preflop.

Clasificarea cartilor si a mainilor este, de asemenea, diferita. Datorita numarului de carti in joc, o strategie tipica de six-plus hold ’em implica mersul pe o chinta in loc de trei de un fel. De fapt, sansele difera atat de mult incat chiar si o mana de aceeasi culoare sau o pereche de buzunar nu sunt maini de start atat de puternice.

Clasamentele mainilor in poker-ul cu pachet scurt

In timp ce un joc de poker short deck este jucat cu mai putine carti decat hold ‘em-ul traditional, clasamentele mainilor de poker sunt destul de asemanatoare. Adica, cu o diferenta importanta – intr-un pachet scurt, o culoare este mai puternica decat un full house.

Deoarece intregul pachet are doar 36 de carti, asta inseamna ca fiecare culoare este reprezentata de doar 9 carti in loc de 13. Lovirea unei culori este, prin urmare, o sarcina mai dificila, dar si una mai satisfacatoare, de aceea este clasata mai sus.

Iata toate mainile de poker-ul cu pachet scurt, clasate de la cea mai slaba la cea mai puternica:

• Carte mare: Cea mai mare carte din mana jucatorului.
• pereche: Doua carti de aceeasi valoare.
• Doua perechi: Doua carti de aceeasi valoare si alte doua carti care impartasesc aceeasi valoare.
• Trei de un fel: Trei carti de aceeasi valoare.
• Chinta: Cinci carti cu valori consecutive care nu impartasesc aceeasi culoare.
• Full House: O combinatie intre o pereche si trei de un fel.
• Culoare: Cinci carti de aceeasi culoare.
• Patru de un fel: Patru carti de aceeasi valoare.
• Chinta la culoare: Cinci carti de valori consecutive si in aceeasi culoare.
• Chinta roiala: O combinatie de As, Popa, Dama, Valet si un 10, toate in aceeasi culoare.

Acum, este important de remarcat ca exista si alte abateri de la aceste reguli. Unele cazinouri au reguli interne pentru a clasifica chintele mai jos decat trei de un fel, de exemplu, sau chiar folosesc asul ca o carte mica in loc de o carte mare.

Este, de asemenea, obisnuit sa vezi maini clasificate conform regulilor Texas Hold ‘Em, deci, in cele din urma, totul depinde de locul in care joci. Asigura-te intotdeauna ca ai verificat regulile si clasamentele mainilor de poker de punte scurt cand te asezi sa joci un joc.

Sfaturi de baza pentru a stapani jocul

Trecerea de la poker-ul clasic la alte tipuri de poker nu este etrem de dificila, in special pentru jucatorii cu multa experienta in Texas Hold ‘em. Cele mai multe strategii si concepte din acel joc se transfera bine in acest format mai scurt, usurand intrarea jucatorilor noi in joc.

Dar, matematic, este o fiara complet diferita. Exista cateva sfaturi si strategii importante de retinut.

● Foloseste Regula 3 si 6
Iti poti estima usor sansele de a castiga o mana folosind regula 3-6 in loc de regula 4 si 2 din poker-ul Hold ‘em. Este vorba despre cunoasterea numarului tau de outs si apoi multiplicarea acestui numar cu 3 pe turn sau cu 6 pe flop.

Sa zicem ca ai o mana cu 5 outs. Pe rand, sansa ta de a lovi ar fi de 15%, in timp ce pe flop ai o sansa de 30% de a lovi la river. Desi acestea nu sunt probabilitati exacte, iti vor oferi o intelegere aproximativa a sanselor tale de a lovi si te vor ajuta sa iti planifici strategiile de poker cu pachet scurt .

● Concentreaza-te mai mult pe o chinta
Dupa cum poti sa-ti imaginezi, lovitul unei culori cu mai putine carti din pachet este o provocare destul de mare. Este si motivul pentru care culoarea este mai puternica decat full house.

Dar, concentrarea pe lovitul unei chinte este o strategie buna pentru castiguri mari, deoarece este un pic mai usor sa lovesti o chinta intr-un poker short deck decat intr-un poker clasic. O buna strategie de poker cu pachet scurt este sa joci agresiv pe o mana cu chinta, deoarece sansele tale de a face o chinta pot ajunge la 45% dupa river.

● Nu te baza pe maini cu o singura pereche
O strategie care nu se traduce bine din alte variante de poker este bazarea pe perechi de 2 carti. Jucatorii incepatori uita adesea ca, dupa flop, este foarte comun sa vezi jucatori care merg pe o chinta, asa cum am mentionat mai sus.

Numarul mai mic de carti inseamna, de asemenea, ca, daca ramai doar cu o pereche mare, este mai putin probabil sa castigi potul. Chiar si incercarea de a intimida cu o pereche mare rareori functioneaza ca strategie, deoarece jucatorii de obicei joaca pentru a lovi outs pe flop.

Mainile conectate sunt, prin urmare, mai bune. Obtinerea unui set ca 89, JQ sau 10J asigura ca vei avea mai multe optiuni in timpul jocului, crescandu-ti sansele de a lovi un open-ended draw la 20% dupa flop.

Poker-ul ca joc continua sa evolueze si poker-ul cu pachet scurt este urmatorul pas logic atat pentru joc, cat si pentru jucatori. Acest joc cu mize mari si punctaj ridicat este ideal pentru jucatorii in cautare de experiente noi si captivante.

Acum ca stii cum sa joci poker short deck este doar o chestiune de a alege un cazino unde sa poti juca poker online si de a-ti testa abilitatile impotriva altor jucatori. Succes si distractie placuta!