
Cafeaua nu este doar o bautura – este o experienta, un obicei zilnic si un moment de rasfat pentru milioane de oameni. Dar putini stiu ca in spatele unei cesti de Nescafé se afla ani de cercetare stiintifica, inovatie agricola si eforturi globale pentru o productie sustenabila si responsabila.
Cercetare si inovatie in spatele unei cesti de cafea
Nestlé investeste anual 1,7 miliarde de franci elvetieni in cercetare si dezvoltare, pentru a sustine o productie de cafea sustenabila, adaptata schimbarilor climatice. La centrul de cercetare din Tours, Franta, 40 de cercetatori dezvolta soiuri inovatoare de cafea, precum:
• Robusta Roubi 1 si Roubi 2 – cultivate in Mexic, cu randament cu 50% mai mare si emisii de carbon reduse cu 30%.
• Arabica Star 4 – un soi rezistent la boli, cu boabe mai mari, testat in Brazilia.
Aceasta activitate face parte din cea mai avansata retea globala de cercetare din industria alimentara, cu peste 4.100 de specialisti in 22 de locatii globale, care inoveaza pentru branduri precum Nescafé, Nespresso si Starbucks.
Nescafé – preferinta a milioane de consumatori
In fiecare secunda se consuma peste 6.100 de cesti de NESCAFÉ in intreaga lume. De fapt, una din sapte cesti de cafea baute zilnic la nivel global este NESCAFÉ.
In Romania, brandul a introdus recent inovatii adaptate noilor obiceiuri de consum, precum:
• Nescafé Cappuccino
• Nescafé Dolce Gusto Iced Frappe
Obiceiurile moderne de consum
Cafeaua nu mai este rezervata doar diminetii. Astazi, se consuma sub diverse forme, de-a lungul intregii zile:
• 30% dintre tinerii generatiei Z prefera cafeaua rece, mai ales dupa-amiaza.
• 1 din 6 cesti de cafea consumate zilnic este rece, indiferent daca este bauta acasa sau in oras.
La nivel global, consumul de Nescafé se prezinta astfel:
• 56% prefera cafeaua neagra, 44% aleg mixuri;
• 87% o beau calda, 13% rece;
• 65% fara arome, 35% aromatizata;
• 71% dimineata, 29% in restul zilei.
De ce aleg consumatorii Nescafé?
• Este o marca de incredere;
• Cafeaua are o aroma placuta si constanta;
• Este usor de gasit in magazine;
• Raportul calitate-pret este excelent;
• Este ideala pentru orice moment al zilei.
Nescafé si angajamentul fata de cafeaua sustenabila
„La Nestlé sustinem agricultura regenerativa pentru ca oamenii sa se poata bucura de cafea si peste 100 de ani”, spune Ramona Haratau, Mixes Business Lead pentru Europa de Sud-Est.

In Europa, inclusiv in Romania:
• 100% din cafeaua Nescafé provine deja din surse responsabile, cu un an inainte de termenul propus (2025).
• In 2024, 32% din cafeaua achizitionata provine de la fermieri care aplica practici de agricultura regenerativa, depasind obiectivul de 20% stabilit pentru 2025.
Ce inseamna agricultura regenerativa?
Aceasta vizeaza:
• Imbunatatirea sanatatii si fertilitatii solului
• Cresterea biodiversitatii
• Captarea carbonului prin metode precum agrosilvicultura, utilizarea de ingrasaminte optimizate sau culturile de acoperire.
Solurile sanatoase sunt mai rezistente la schimbarile climatice si esentiale pentru viitorul cafelei.

Cafeaua Nescafé vine dintr-o retea globala responsabila
In fiecare an, Nescafé cumpara:
• Peste 850.000 de tone de cafea verde
• Din peste 20 de tari
• 90% din cafea provine din 7 surse principale: Brazilia, Vietnam, Mexic, Columbia, Coasta de Fildes, Indonezia si Honduras
Nescafé nu este doar o cafea, ci o promisiune a gustului autentic, a sustenabilitatii si a inovatiei continue. De la laborator la ferma, de la plantatie la ceasca, NESCAFÉ construieste un viitor in care fiecare gura de cafea conteaza – pentru fiecare dintre noi si pentru planeta.
































