Nu stiu daca ati auzit sau nu despre Oala Dutch Oven, dar, as vrea sa va povestesc putin despre aceasta oala minunata.

La o prima vedere este o oala ca toate celelalte. Dar nu, nu este asa. De ce?
Pentru ca Oala Dutch Oven creeaza un echilibru perfect intre fast si slow cooking, gatitul in Dutch Oven implica o coacere uniforma, la o temperatura medie, asigurandu-se ca ingredientele isi pastreaza toti nutrientii (ca la slow cooker), dar prepararea dureaza jumatate din timp (asemanator cu gatitul obisnuit). Mai mult, mancarea isi va pastra aromele si texturile potrivite.

descriere oala dutch oven

Oala are un capac etans cu maner inalt de inox si alveole care permit formarea captarea particulelor vaporilor de apa in interior, captand astfel umezeala. Bordul capacului este din inox.

Surpriza acestui produs este ca se fabrica manual la noi in tara si anume la Sighisoara – in fabrica VES (cu traditie de peste 40 de ani) la Email de Sighisoara, astfel: se porneste de la un otel special de 3 mm grosime, se aplica primul strat de email care prin ardere se transforma in sticla, urmeaza alte doua straturi de email care ii confera culoare si protectie.

Oala Dutch Oven fabricata manual

La temperatura de 800°C se asigura sigilarea perfecta a straturilor de sticla pe suportul de otel.

Este oala perfecta pentru tocanite si fripturi gatite la foc mic, in cuptor. Datorita distributiei uniforme de caldura a caldurii, captarii de umezeala umezelii si stratului neaderent de email, oala Dutch Oven aduce un plus de savoare oricarui preparat.

Este o oala realizata din tabla groasa de 3 mm si cantareste 6 kg.

Se foloseste pe plita cu inductie, vitro ceramica, pe gaz, electrica, in cuptor si ofera o siguranta alimentara deosebita.

email premium

Incercati sa pregatiti reteta preferata in oala Dutch Oven.

logo email de sighisoara