Politica de confidentialitate

S.C. HOME WORLD S.R.L., persoana juridica romana, cu sediul in Bucuresti, Aleea Mostistea nr.39, sc.2, et.1, ap.39, sector 3, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/8424/2012, cod unic de inregistrare RO30457234, operator de date cu caracter personal inregistrat sub nr. 25502, in calitate de operator de date va transmitem aceasta Nota de informare pentru a va explica modul in care prelucram si protejam datele cu caracter personal.

Va transmitem aceasta Nota de informare la inceputul interactiunii noastre prin intermediul www.labucatarie.ro.

 1. Ce prelucrare face obiectul prezentei Note de Informare?

Aceasta Nota de informare se aplica prelucrarii datelor cu caracter personal ale:

 • Partenerilor nostri contractuali precum agentii de publicitate, agentii de PR, firme de curierat, vanzatori, clienti („Parteneri comerciali”);
 • Vizitatorilor si utilizatorilor site-urilor noastre care pot fi accesate la adresele www.labucatarie.ro („Utilizatori”);
 • Utilizatorilor Aplicatiilor noastre Mobile – Instant Articles („Utilizatori de Aplicatii”)
 • Utilizatorilor serviciului de Notifications.

Daca nu va incadrati in categoriile enumerate mai sus, va rugam sa contactati office@labucatarie.ro si va vom furniza o Nota de informare corespunzatoare situatiei dumneavoastra.

Ce informatii colectam despre dumneavoastra

Colectam si prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi (de exemplu, informatiile pe care ni le furnizati atunci va abonati la serviciul de Notifications pe site-ul  www.labucatarie.ro sau prin corespondenta cu noi prin telefon, email, sms sau whatsapp la numarul 0722 266 258 sau orice alta modalitate). Aceasta include informatii pe care le furnizati atunci cand va inregistrati pentru a utiliza www.labucatarie.ro, cand va abonati la serviciile noastre (de Notifications sau Instant Articles) sau in alte activitati de comunicare sociala de pe site-ul www.labucatarie.ro, prin completarea unui formular de inscriere sau in alt mod, atunci cand va inscrieti in concursuri (daca organizam pe site-ul www.labucatarie.ro), si/sau partenerii sai contractuali si cand raportati o problema legata de site-ul www.labucatarie.ro. Informatiile pe care ni le furnizati pot include numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon – pentru persoane fizice si datele firmei (nume firma, RO, Registrul Comertului, Cont, Banca) – pentru persoane juridice, varsta, data nasterii si sexul, precum si alte informatii, dupa caz.

Nu vom colecta sau prelucra date cu caracter personal sensibile legate de dumneavoastra (de exemplu informatii despre originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice, sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala), cu exceptia cazului in care aceste date cu caracter personal sensibile sunt relevante pentru un anumit scop in care prelucram datele cu caracter personal; suntem obligati sa facem acest lucru prin lege; si/sau in cazul in care ne-ati furnizat consimtamantul dumneavoastra explicit in mod separat. In cazul in care ne furnizati in mod voluntar date cu caracter personal (inclusiv date cu caracter personal sensibile) prin interactiunea dumneavoastra cu site-ul www.labucatarie.ro sau prin corespondenta cu noi prin telefon, e-mail sau in orice alta modalitate, din proprie vointa si nu la cererea noastra, vom sterge astfel de date cu caracter personal din sistemele noastre daca nu consideram ca prelucrarea acestora este necesara pentru un scop legitim al site-ului www.labucatarie.ro, cu exceptia cazului in care ati facut aceste date publice (de exemplu, intr-un forum de mesaje care este vizibil publicului), caz in care vom sterge aceste date de pe site-ul www.labucatarie.ro numai daca legea impune astfel sau daca nu dorim sa le pastram.

De fiecare data cand vizitati site-ul www.labucatarie.ro, colectam automat urmatoarele date:

 • date tehnice, de exemplu acest lucru poate include Adresa Internet Protocol (IP) utilizata pentru conectarea calculatorului dumneavoastra la internet, informatiile de conectare, tipul si versiunea de browser, setarea fusului orar, tipurile si versiunile extensiilor de browser (plug-in), sistemul si platforma de operare, tipul dispozitivului si marca dispozitivului mobil; aceste date pot fi colectate si prelucrate in numele nostru prin fisierele de tip cookie ale tertelor parti si puteti gasi mai multe informatii despre acest lucru la adresa https://labucatarie.ro/politica-privind-fisierele-cookies
 • date despre vizita dumneavoastra, de exemplu acest lucru poate include Localizatoare uniforme de resurse (URL) complete, secventa de clickuri catre, prin si de la site-ul www.labucatarie.ro (inclusiv data si ora), informatiile sau produsele pe care le-ati vizualizat sau cautat (inclusiv articolele de top citite, categoriile de top accesate, timpii de raspuns al paginilor, erorile de descarcare, durata vizitelor pe anumite pagini (inclusiv timpul mediu petrecut pe anumite pagini, vizionarea anumitor continuturi sau videoclipuri), timpul mediu petrecut intr-o aplicatie si numarul de vizualizari din astfel de aplicatii, numarul mediu de articole vizualizate pe site-ul www.labucatarie.ro, informatii privind interactiunea cu paginile (cum ar fi derularea, click-urile si trecerile de mouse), metodele folosite pentru a naviga pe pagina, datele despre comportamentul utilizatorilor si orice numar de telefon folosit pentru a apela sau orice adresa de e-mail folosita pentru a contacta reprezentantii departamentului nostru de servicii pentru clienti.

In unele cazuri, obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal (cum art fi numele, adresa, adresa de e-mail si numarul de telefon, varsta, data nasterii si sexul) de la terte parti, precum parteneri de afaceri, subcontractanti de servicii tehnice, de plata si de livrare, agentii de publicitate, furnizori de servicii de analiza, furnizori de servicii de cercetare de piata, furnizori de servicii de gazduire. Cand vizitati si va inregistrati pe site-ul www.labucatarie.ro, este posibil sa obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la un furnizor de comunicare sociala terta parte, daca optati in mod voluntar sa va inregistrati prin intermediul respectivei platforme de comunicare sociala terta parte.

In cazul in care obtinem datele dumneavoastra cu caracter personal de la o terta parte, va vom furniza toate informatiile relevante despre prelucrare cat mai curand posibil, dar in orice caz nu mai tarziu de o luna de la obtinerea datelor dumneavoastra cu caracter personal, inclusiv privind categoriile de date cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii, scopul prelucrarii si temeiul juridic al acesteia.

 1. Cum folosim datele cu caracter personal si care este temeiul juridic al prelucrarii

Aspecte generale

Putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in cazul in care trebuie sa executam un contract pe care l-am incheiat cu dumneavoastra; daca trebuie sa respectam o obligatie legala (de exemplu, legile aplicabile in relatiile de munca, contabilitate, audit, monitorizarea egalitatii de sanse); atunci cand este necesar pentru interesele noastre legitime (sau pentru cele ale unei terte parti) si pentru interesele dumneavoastra (de exemplu, pentru detectarea si prevenirea fraudei sau pentru asigurarea securitatii IT si a retelelor), cu exceptia cazului in care drepturile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de aceste interese; daca este necesar sa protejam interesele dumneavoastra vitale (sau interesele vitale ale altor persoane); si/sau in cazul in care este necesar pentru interesul public sau in scopuri oficiale.

Prelucram informatiile dumneavoastra cu caracter personal pentru diverse motive tehnice, administrative si operationale, cum ar fi pentru a ne asigura de prezentarea continutului in modul cel mai eficient pentru dumneavoastra si pentru computerul dumneavoastra; pentru a imbunatati site-ul www.labucatarie.ro, inclusiv functionalitatea acestuia; pentru administrarea site-ului www.labucatarie.ro; pentru operatiunile interne, inclusiv in scopuri de depanare, analiza a datelor, testare, cercetare, statistica si de cercetare; pentru publicitate si marketing, inclusiv pentru scopuri de marketing specific, astfel incat sa oferim un continut, inclusiv un continut personalizat, care ar putea fi de interes mai mare pentru dumneavoastra; precum si ca parte a eforturilor noastre de a pastra site-ul www.labucatarie.ro in siguranta.

In unele cazuri, vom prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal doar cu consimtamantul dumneavoastra. In aceste cazuri, va vom solicita separat consimtamantul dumneavoastra, in mod transparent, atunci cand furnizati datele dumneavoastra cu caracter personal. Ulterior, veti putea sa va retrageti consimtamantul in orice moment prin intermediul adresei de e-mail office@labucatarie.ro. Cu toate acestea, retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea niciunei prelucrari care a avut loc inainte de retragerea acestuia.

In cazul in care doriti sa stergem datele Dvs cu caracter personal, va rugam sa ne trimiteti un email cu aceasta solicitare la adresa office@labucatarie.ro si in 24 de ore, aceste date vor fi sterse.

In cazul in care solicitam date cu caracter personal pentru a respecta obligatii legale sau contractuale, furnizarea acestor date cu caracter personal de catre dumneavoastra este obligatorie. Acest lucru inseamna ca, daca astfel de date cu caracter personal nu sunt furnizate, nu vom putea sa gestionam relatiile contractuale, sa respectam obligatiile care ne sunt impuse. In toate celelalte cazuri, furnizarea de date cu caracter personal este optionala si nu aveti obligatia de a le furniza.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal, precum datele de identificare, datele de contact si adresa de resedinta, in scopul livrarii produselor comandate sau posibilei exercitari a drepturilor sau a reclamatiilor noastre impotriva dumneavoastra in viitor. Aceasta prelucrare se bazeaza pe interesul nostru legitim, fiind necesar sa ne exercitam drepturile in cazul unor eventuale litigii.

Cel mai frecvent, vom folosi informatiile dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarele situatii:

a) Parteneri comerciali:

In scopul furnizarii de servicii, efectuarii platilor in baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, date de contact de afaceri, date bancare si codul de identificare fiscala, pentru persoanele inregistrate in scopuri de TVA. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care dumneavoastra, in calitate de Partener comercial, sunteti parte, (ii) obligatii legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

In unele cazuri, prelucram date cu caracter personal, cum ar fi numele si datele de contact ale angajatilor sau ale contractantilor Partenerilor comerciali in scopul comunicarilor legate de executarea unui anumit contract cu Partenerii comerciali. Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care Partenerii comerciali sunt parte, (ii) obligatiile legale care ne sunt impuse si (iii) interesul nostru legitim.

Fiind Partener comercial, va putem furniza comunicari despre noile noastre produse si servicii. Daca nu mai doriti sa primiti aceste comunicari, puteti renunta trimitandu-ne un e-mail la adresa office@labucatarie.ro.

b) Utilizatori si clienti:

In scopul furnizarii serviciilor de publicitate, a efectuarii platilor in baza contractelor relevante, va putem prelucra datele cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact, datele bancare. Aceasta prelucrare se bazeaza pe executarea unui contract la care Utilizatorii  sunt parte sau pe o obligatie legala care ne este impusa.

Putem prelucra datele cu caracter personal astfel incat sa va putem oferi informatii despre bunuri sau servicii care consideram ca va intereseaza. Daca sunteti un client existent, va vom contacta numai prin e-mail, telefon, SMS, whatsapp sau prin notificari push prin intermediul serviciului de Notifications din site cu informatii despre bunuri si servicii similare cu cele care au facut obiectul unei vanzari anterioare sau unei negocieri cu dumneavoastra in vederea vanzarii, cu exceptia cazului in care ati optat altfel anterior. Daca sunteti un client nou, va vom contacta prin mijloace electronice numai daca avem acordul dumneavoastra prealabil. Daca nu doriti sa va folosim datele in acest fel, ne puteti trimite o solicitare in acest sens la adresa de email office@labucatarie.ro si noi vom proceda corespunzator solicitarii  Dvs. Daca sunteti abonat la serviciul nostru de Push Notification si doriti sa nu mai primiti notificari push, puteti schimba setarile de pe desktop cat si pe dispozitivul mobil.

Nu vom partaja datele dumneavoastra cu caracter personal cu terte parti in scopuri de marketing fara consimtamantul dumneavoastra explicit in acest sens.

Putem, de asemenea, sa va folosim datele cu caracter personal pentru a masura sau a intelege continutul preferat legat de articole / retete / sfaturi / interviuri / lifestyle / evenimente / etc  si pentru a oferi continut relevant pentru dumneavoastra; pentru a va permite sa participati la caracteristicile interactive ale serviciului nostru, atunci cand alegeti sa faceti acest lucru; pentru a masura sau a intelege eficacitatea publicitatii pe care v-o oferim dumneavoastra si altor persoane si pentru a va oferi publicitate relevanta; si pentru a face sugestii si recomandari dumneavoastra si altor Utilizatori ai site-ului www.labucatarie.ro despre servicii care ar putea sa va intereseze pe dumneavoastra sau pe acestia.

c) Candidati si Participanti:

In functie de caracterul sau natura unei productii media, putem, de asemenea, sa difuzam sau sa publicam in alt fel fotografiile, inregistrarile video, inregistrarile audio sau inregistrarile audiovizuale care prezinta interes pentru dumneavoastra sau chiar cu dumneavoastra daca ati participat la evenimentele organizate de S.C. HOME WORLD S.R.L.

De asemenea, putem prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal in cadrul si in legatura cu anumite productii sau inregistrari si cu difuzarea sau comunicarea publica a unor astfel de productii sau inregistrari pentru anumite scopuri jurnalistice, artistice si/sau literare.

Pentru evitarea oricarui dubiu, prevederile din aceasta Nota de informare nu afecteaza drepturile de autor si alte drepturi de proprietate intelectuala referitoare la productii si inregistrari ale altor productii media.

d) Utilizatori de Aplicatii:

In legatura cu utilizarea de catre dumneavoastra a aplicatiilor noastre mobile – Instant Articles, este posibil sa colectam si sa prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi datele de identificare, datele de contact si datele privind localizarea geografica, atunci cand:

 • va inregistrati pentru a utiliza Aplicatiile noastre Mobile – Instant Articles (inclusiv incercari gratuite) si ne furnizati in acest sens informatii despre dumneavoastra;
 • furnizati un comentariu, o evaluare sau alta postare utilizand Aplicatiile noastre Mobile – Instant Articles;
 • interactionati cu noi utilizand Aplicatiile noastre Mobile – Instant Articles;
 • interactionati cu noi prin alte mijloace, cum ar fi prin telefon, SMS, e-mail, whatsapp, FB,  comunicare sociala sau postari in legatura cu o Aplicatie Mobila – Instant Articles;

Aceasta prelucrare se bazeaza pe (i) executarea unui contract la care Utilizatorii de Aplicatii sunt parte prin inregistrarea in astfel de Aplicatii Mobile – Instant Articles; (ii) interesele noastre legitime de a verifica datele contului de utilizator pentru serviciile furnizate pe teritoriul in care aveti resedinta obisnuita si pentru detectarea si prevenirea fraudelor; (iii) o obligatie legala care ne-a fost impusa; si/sau (iv) consimtamantul dumneavoastra pentru mesaje de informare cu privire la serviciile oferite de site-ul www.labucatarie.ro si partenerii acestora, campanii promotionale ulterioare si alte informari in scop de marketing trimise de catre sau in numele site-ului www.labucatarie.ro si/sau ale colaboratorilor nostri.

 1. Cum si cui divulgam datele dumneavoastra cu caracter personal

Nu vindem datele dumneavoastra cu caracter personal unor terte parti.

In cadrul Companiei, doar un numar limitat de membri ai personalului, cum ar fi: publisher-ul, contabilitatea, firmele de curierat, serviciului de gazduire, partenerii site-ului www.labucatarie.ro, agentiile de publicitate partenere au acces la datele dumneavoastra cu caracter personal conform principiului nevoii de a cunoaste (”on a need to know basis”). Acestia sunt supusi unor obligatii de confidentialitate cu privire la datele cu caracter personal. Masuri tehnice si organizatorice adecvate sunt luate pentru protectia datelor cu caracter personal. Membrii personalului Companiei au dreptul sa gestioneze datele cu caracter personal numai la instructiunile Companiei si, daca este necesar, in legatura cu responsabilitatile de serviciu.

Datele cu caracter personal pot fi comunicate autoritatilor guvernamentale si/sau organelor de aplicare a legii, daca acest lucru este impus de legile aplicabile sau daca este necesar pentru exercitarea drepturilor noastre, inclusiv a conditiilor de utilizare, sau pentru protejarea intereselor noastre legitime (inclusiv a intereselor legitime ale unor terte parti) in conformitate cu legile aplicabile.

Datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi, de asemenea, divulgate unor terte parti, inclusiv:

(i) furnizori de servicii care ofera sprijin administrativ, profesional si tehnic companiei pentru suport creare, gestionare, IT, de securitate si resurse comerciale;

(ii) parteneri de afaceri, furnizori si subcontractanti pentru executarea tuturor contractelor pe care le incheiem cu dumneavoastra;

(iii) agentii de publicitate si retelele de publicitate care solicita informatiile dumneavoastra pentru a selecta si a difuza anunturi publicitare relevante pentru dumneavoastra. Noi nu divulgam agentiilor de publicitate informatii despre persoane care pot fi identificate, dar le vom furniza informatii agregate despre Utilizatorii nostri (de exemplu, putem informa ca 1000 de barbati/femei cu varsta sub 30 de ani, din Romania, Muntenia, au dat click pe reclama lor intr-o anumita zi). De asemenea, putem utiliza astfel de informatii agregate pentru a ajuta agentiile de publicitate sa ajunga la tipul de public pe care il vizeaza. Putem sa folosim informatiile cu caracter personal pe care le-am colectat de la dumneavoastra pentru a respecta dorintele agentiilor de publicitate prin afisarea mesajelor lor publicitare publicului vizat;

(iv) furnizorii de servicii de analiza si de motoare de cautare care ne ajuta in imbunatatirea si optimizarea site-ului www.labucatarie.ro.

Compania poate dezvalui, de asemenea, date cu caracter personal unor consultanti externi (de exemplu, avocati, contabili, auditori), daca este necesar.

Am implementat garantii adecvate in relatia cu partenerii nostri de orice natura pentru a securiza aceste dezvaluiri de date cu caracter personal.

Am putea partaja date cu caracter personal cu partenerii nostri de orice natura si cu alte terte parti in contextul anumitor tipuri de tranzactii, inclusiv in contextul tranzactiilor care implica o schimbare a controlului asupra companiei, vanzarea substantiala a tuturor activelor sale sau restructurari comerciale.

Compania doreste sa efectueze o evaluare prealabila adecvata in selectarea tertelor parti furnizori de poduse si servicii si impune acestor furnizori de produse si servicii sa mentina masuri de securitate tehnice si organizatorice adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal si pentru a prelucra datele cu caracter personal numai conform instructiunilor companiei. Furnizorii de produse si servicii vor avea dreptul sa utilizeze subcontractanti in furnizarea produselor si serviciilor catre companie, cu conditia ca subcontractantul sa respecte aceleasi obligatii de protectie a datelor ca si furnizorii de produse si servicii.

 1. Stocarea datelor dumneavoastra cu caracter personal si transferurile in strainatate

Datele dumneavoastra cu caracter personal pe care le colectam sunt stocate in Uniunea Europeana („UE”) si in Spatiul Economic European („SEE”). Cu toate acestea, informatiile colectate de terte parti prin intermediul fisierelor de tip Cookie (de exemplu, prin Google Double Click for Publishers) vor servi, in general, traficului dintr-un centru de date care se afla cel mai aproape de locul de unde provine traficul. Aceasta inseamna ca astfel de informatii, inclusiv traficul publicitar, pot fi gestionate de servere situate in SEE si pot fi transferate in afara SEE. Pentru mai multe informatii, consultati Politica privind fisierele de tip cookies https://labucatarie.ro/politica-privind-fisierele-cookies 

In plus, datele dumneavoastra cu caracter personal pot fi transferate si stocate intr-o locatie din afara UE si SEE. Cand datele dumneavoastra cu caracter personal sunt transferate din propria tara in alta tara, legile si regulile care protejeaza datele dumneavoastra cu caracter personal din tara catre care sunt transferate informatiile dumneavoastra pot fi diferite (sau pot oferi o protectie mai redusa) fata de cele din tara in care lucrati.

Intentionam sa nu transferam datele dumneavoastra cu caracter personal in afara SEE daca nu exista protectii adecvate, incluzand: (i) o decizie privind caracterul adecvat emisa de Comisia Europeana cu privire la tara sau tarile de destinatie; (ii) o certificare „scut de confidentialitate”; (iii) reguli corporatiste obligatorii corespunzatoare; (iv) un cod de conduita aprobat, impreuna cu angajamentele obligatorii si executorii ale operatorului de date sau persoanei imputernicite de catre operatorul de date din tara aflata in afara UE si SEE; (v) un mecanism de certificare aprobat, impreuna cu angajamentul obligatoriu si executoriu al operatorului de date sau al persoanei imputernicite de catre operatorul de date intr-o tara din afara UE si SEE de a aplica garantiile corespunzatoare; sau (vi) clauze contractuale standard UE aprobate de Comisia Europeana.

 1. Drepturile Dumneavoastra

Puteti sa ne solicitati sa va confirmam daca datele dumneavoastra cu caracter personal sunt sau nu prelucrate de noi, sa va furnizam o copie a datelor dumneavoastra cu caracter personal si/sau sa le corectam. In anumite circumstante, aveti dreptul sa ne solicitati sa stergem datele dumneavoastra cu caracter personal sau, in baza dreptului la portabilitate, sa ne cereti sa transferam o parte din datele dumneavoastra cu caracter personal catre dumneavoastra sau catre alte entitati. Aveti, de asemenea, dreptul de a va opune unor prelucrari ale datelor dumneavoastra cu caracter personal (de exemplu, utilizarea prelucrarii in scopuri de marketing direct sau anumitor decizii luate numai prin prelucrare automatizata (inclusiv crearea de profiluri). In cazul in care v-am solicitat consimtamantul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aveti dreptul sa retrageti acest consimtamant fara efecte negative asupra dumneavoastra. In cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal deoarece avem un interes legitim in a proceda astfel (dupa cum s-a explicat mai sus), aveti, de asemenea, dreptul de a va opune acestei prelucrari. De asemenea, aveti dreptul sa restrictionati prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal in anumite circumstante. Retineti faptul ca drepturile dumneavoastra descrise mai sus pot fi limitate in anumite situatii si fac obiectul legilor si reglementarilor aplicabile privind protectia datelor cu caracter personal; de exemplu, dreptul dumneavoastra de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra cu caracter personal poate fi limitat in cazul in care putem demonstra ca avem motive legitime convingatoare pentru a prelucra datele dumneavoastra cu caracter personal care prevaleaza fata de interesele dumneavoastra. Va trebui sa va dovediti identitatea si sa ne oferiti alte detalii care sa ne ajute sa raspundem cererii dumneavoastra. Nu vom percepe o taxa pentru a raspunde cererii dumneavoastra cu exceptia cazului in care acest lucru este permis de lege si, in cazul in care se percepe o astfel de taxa, aceasta va fi rezonabila si proportionala cu cererea dumneavoastra. Daca doriti sa va exercitati aceste drepturi, va rugam sa ne contactati prin intermediul adresei de email office@labucatarie.ro. Speram ca putem raspunde tuturor intrebarilor dumneavoastra cu privire la modul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal. Cu toate acestea, aveti, de asemenea, dreptul de a depune o reclamatie la autoritatilor de supraveghere privind protectia datelor. Puteti depune reclamatia in Statul Membru in care locuiti, in care lucrati sau in care a avut loc presupusa incalcare a legii privind protectia datelor.

 1. Cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal

Intentionam sa pastram datele dumneavoastra cu caracter personal numai atat timp cat este necesar, in conformitate cu Politica noastra privind Pastrarea Datelor, pentru o perioada care nu depaseste perioada necesara pentru a indeplini scopurile enumerate in prezenta Nota de informare si/sau impusa de legislatia aplicabila, in conformitate cu perioadele minime legale de pastrare aplicabile si/sau atat cat este necesar pentru a ne exercita drepturile legitime (si drepturile legitime ale altor persoane). De exemplu, daca sunteti un Partener comercial, va vom pastra datele cu caracter personal pe perioada exercitarii relatiei contractuale cu dumneavoastra. In cazul in care avem o relatie comerciala continua cu dumneavoastra in calitate de Partener comercial (de exemplu in cazul in care putem utiliza aceleasi date cu caracter personal in relatii contractuale separate cu dumneavoastra), vom continua sa pastram aceste date cu caracter personal pana la incetarea relatiei noastre comerciale si pentru perioada minima de pastrare impusa de lege, sub rezerva Politicii noastre privind Pastrarea Datelor. In cazul Utilizatorilor de Aplicatii – Instant Articles, vom pastra datele dumneavoastra cu caracter personal pentru perioada in care Aplicatia Mobila – Instant Articles este descarcata sau perioada indicata de legislatia relevanta, sub rezerva Politicii noastre privind Pastrarea Datelor. Daca doriti mai multe informatii despre cat timp pastram datele dumneavoastra cu caracter personal, va rugam sa ne contactati la adresa office@labucatarie.ro. Va rugam sa aveti in vedere ca putem prelucra oricare dintre datele dumneavoastra cu caracter personal devenite anonime fara a va anunta in prealabil.

In cazul in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal in temeiul consimtamantului dumneavoastra, aceste date cu caracter personal vor fi prelucrate numai pentru perioada prevazuta prin consimtamantul dumneavoastra, cu exceptia cazului in care va retrageti sau limitati consimtamantul inainte de expirarea acestei perioade. In astfel de cazuri, vom inceta prelucrarea datelor cu caracter personal respective in scopurile relevante, sub rezerva oricarei obligatii legale de a prelucra aceste date cu caracter personal si/sau a nevoii noastre de a prelucra aceste date cu caracter personal in scopul exercitarii drepturilor noastre legitime (inclusiv a drepturilor legitime ale altor persoane).

 1. Securitatea datelor

Pastram datele dumneavoastra pe serverele noastre si pe servere gazduite de terte parti (inclusiv serviciilor de cloud ale tertelor parti cloud – ”cloud-based services”). Folosim masuri tehnice si organizatorice adecvate, menite sa va protejeze datele cu caracter personal si sa impiedice accesul neautorizat. Am intrat in relatii contractuale cu terte parti care ofera servicii de gazduire si aceste contracte includ obligatii privind securitatea organizationala si tehnica a datelor cu caracter personal. Sunteti responsabil pentru pastrarea confidentialitatii tuturor mijloacelor de autentificare (de exemplu, parole) utilizate de dumneavoastra pentru a accesa parti ale site-ului www.labucatarie.ro / contul Dvs. Transmiterea datelor prin internet nu este complet sigura. Desi vom face tot posibilul pentru a va proteja datele, nu putem garanta securitatea datelor dumneavoastra transmise pe site-ul www.labucatarie.ro; orice transmisie se face pe propriul dumneavoastra risc. Dupa ce primim datele dumneavoastra, vom folosi proceduri stricte si caracteristici de securitate pentru a incerca sa impiedicam accesul neautorizat.

 1. Confidentialitatea datelor minorilor

Compania nu colecteaza cu buna stiinta pe site-ul www.labucatarie.ro date cu caracter personal de identificare de la persoane care nu au implinit varsta de 16 ani. Daca un parinte sau un tutore are cunostinta ca copiii sai au furnizat Companiei datele lor cu caracter personal, acesta trebuie sa informeze imediat Compania. In cazul in care Compania descopera ca o persoana care nu a implinit varsta de 16 ani i-a furnizat date cu caracter personal, Compania va distruge aceste informatii de pe serverele sale imediat, cu exceptia cazului in care parintele sau tutorele isi da consimtamantul explicit pentru prelucrarea de catre companie a datelor cu caracter personal ale copilului in scopurile specificate.

 1. Fisierele de tip Cookie si widgeturi de comunicare sociala

Site-ul www.labucatarie.ro utilizeaza fisiere de tip Cookie pentru a va distinge de ceilalti Utilizatori ai site-ului. Acest lucru ne ajuta sa va oferim o experienta buna atunci cand navigati pe site-ul www.labucatarie.ro si ne permite, de asemenea, sa ne imbunatatim site-ul www.labucatarie.ro. Aceasta prelucrare se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra exprimat pe site-ul www.labucatarie.ro  sau prin setarile din browserul dumneavoastra. Pentru informatii detaliate despre fisierel de tip Cookie pe care le folosim, cat timp le folosim si despre scopurile pentru care le folosim, consultati Politica noastra privind fisierele de tip cookie https://labucatarie.ro/politica-privind-fisierele-cookies

Site-ul www.labucatarie.ro poate include functii de comunicare sociala, cum ar fi buton Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn sau Youtube. Aceste functii pot colecta informatii despre dumneavoastra, cum ar fi adresa IP si website-urile pe care le vizitati, si pot seta un fisier de tip cookie pentru a-i permite sa functioneze corect. Prelucrarea acestor informatii prin intermediul interactiunilor cu aceste caracteristici este guvernata de nota de informare/politica privind confidentialitatea a companiei care le furnizeaza (consultati sectiunea privind drepturile dumneavoastra de mai sus).

 1. Linkuri catre alte website-uri

Site-ul www.labucatarie.ro  poate furniza linkuri catre website-uri partenere sau clienti ai website-ului nostru www.labucatarie.ro pe care Compania nu le controleaza. Dupa ce faceti click pe un link al unei terte parti, veti fi directionat(a) catre website-ul tertei parti. Daca vizitati oricare dintre aceste website-uri conectate, trebuie sa analizati politicile lor privind confidentialitatea. Nu suntem responsabili pentru politicile si practicile altor companii. Compania noastra nu controleaza si nu isi asuma nicio responsabilitate pentru continutul, politicile privind confidentialitatea si notele de informare sau practicile website-urilor sau serviciilor tertelor parti.

 1. Contact

Daca aveti intrebari sau nelamuriri cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal sau daca doriti sa va exercitati un drept, ne puteti contacta la adresa de email office@labucatarie.ro sau puteti trimite o scrisoare la adresa  S.C. HOME WORLD S.R.L., Aleea Mostistea nr. 39, sc.2, et.1,ap.39,  sector 3, Bucuresti, Romania.

Va rugam sa nu divulgati date cu caracter personal sensibile (de exemplu, informatii legate de originea rasiala sau etnica, de opinii politice, de convingeri religioase sau de alta natura, de sanatate sau de apartenenta la un sindicat), numere de asigurare sociala sau informatii legate de cazierul penal atunci cand ne contactati.

Ultima actualizare: mai 2018.

Putem actualiza aceasta Nota de informare din cand in cand si va vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe site-ul nostru www.labucatarie.ro. In cazul in care ne-ati furnizat datele dumneavoastra de contact si ne-ati autorizat sa va contactam, va vom anunta daca modificam aceasta Nota de informare in mod substantial.
Va rugam sa consultati aceasta Nota de informare periodic pentru orice modificari.