miere

Incepand cu 1 Ianuarie 2020, in cadrul unui program, scolarii vor primi cate un borcan cu miere in fiecare luna a declarat Daniel Botanoiu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

„Incepand cu 1 ianuarie 2020, programul prin care scolarii vor primi cate un borcan cu miere va fi functional. Ideea este ca am avut intelegerea de a pregati foarte bine programul acesta. Ne dorim sa fie mierea locala in program, nu sa ne trezim cu produse extrase din porumb, din melasa, din sfecla sau din nu stiu ce… Este important sa avem calitate, pentru ca nu vrem ca, dupa aceea, sa auzim ca „ciuma rosie” a furat din mierea copiilor sau ca „ciuma galbena” a facut nu stiu ce. Nu asta este intentia noastra, pentru ca uitati-va, un copil din mediul rural poate sa sara un gard si sa-si ia un mar din pom, dar la borcanul de miere se uita ca la o icoana, pentru ca nu are de unde sa-l ia. Mierea este cel mai bun lucru care se poate intampla copiilor din mediul rural, pentru ca nu au surse de energie, nu au surse de sanatate pe care sa si le ia din alimentatie asa cum exista in mediul urban”, a spus Botanoiu, in conferinta de presa care a deschis editia de toamna a Targului National al Mierii, organizata pe platforma apicola Baneasa.

Oficialul MADR a mai adaugat ca productia nationala de miere va fi incurajata, odata cu livrarea a 3.000 de tone catre populatia din Romania.

Sursa: https://www.agrofood.ro