cele mai bune alimente antiimbatranire

Este normal sa imbatranim, dar imbatranirea este accelerata de stres, poluare, lipsa activitatii fizice, erori alimentare … De aceea, este posibil sa actionam asupra factorilor care incetinesc imbatranirea. Alimentatia, nutritia in special are un impact foarte important asupra proceselor biologice legate de imbatranire.

Una dintre principalele cauze ale imbatranirii premature este o dieta prea bogata in zahar si alimente care se transforma rapid in zaharuri din sange, cum ar fi painea, cartofii, sucurile de fructe industriale … Nivelurile prea ridicate de zahar din sange accelereaza productia de substante pro-inflamatorii.

Zaharul se leaga de proteine si aceasta reactie intre proteine si zahar caramelizeaza tesuturile: aceasta se numeste glicatie. Glicatia este un fenomen care accelereaza imbatranirea prematura.

Stresul oxidativ in legatura cu radicalii liberi este, de asemenea, un factor de accelerare a imbatranirii. Tutunul, stresul, radiatia solara in exces, poluarea, o alimentative mai putin corecta accelereaza stresul oxidativ.

Anumite alimente ne protejeaza impotriva imbatranirii. Acestea sunt alimente bogate in vitamine antioxidante si oligoelemente (vitaminele C, A, E, zinc, seleniu etc.) care contracareaza radicalii liberi, cele bogate in acizi grasi omega-3 de protectie care protejeaza, printre altele, membranele celulare, continand polifenoli (flavonoizi, taninuri) care lupta si impotriva excesului de radicali liberi.

Descoperiti  cateva alimente care ajuta sa imbatranim frumos. Daca aceste alimente provin si din culturi bio, atunci cu atat mai bine (evident, acolo unde se poate).

Aflati mai multe de pe www.cosultaubio.ro