Side

Side este situata in zona de stepa a Turciei. Aici, aerul este uscat, iar o briza usoara racoreste chiar si in zilele toride.
Statiunea Side, este un sat pescaresc, o combinatie de plaje superbe, cu nisip aproape alb, cu ape limpezi ale Mediteranei si o cultura milenara, este locul in care muntele coboara pana spre tarm pentru a imbratisa marea, un loc pe care trebuie neaparat sa-l vedeti!

Acest loc mirific s-a ridicat printre ruinele asezarilor romane, transformandu-se intr-o incantatoare statiune care se umple vara de turisti turci si straini.

De-a lungul tarmului sunt raspandite restaurant, baruri si impresionantele vestigii istorice precum Amfiteatrul sau Templul lui Apollo si Athena.

Una din atractiile zonei este Cascada Manavgat. Puteti ajunge aici cu masina in doar 15 minute sau cu vaporasul, intr-o mica croaziera pe raul Manavgat, care include si vizitarea cascadei. Langa cascada puteti face un picnic in mijlocul naturii sau puteti manca preparate din peste proaspat la unul dintre restaurantele din imprejurimi. Odata ajunsi aici, vizitati si Cascada Mica, aflata la doi kilometri de localitatea Manavgat.

Viata de noapte este animata, sunt multe baruri si discoteci, dintre care cea mai cunoscuta este Oxyd, care combina dansul cu baia in piscina.

Hotelurile nu sunt in centru, ci doar in suburbii. Astfel, cel mai apropiat golf de oras, Kumkoy, a devenit locul preferat al familiilor cu copii.

Intrarea in apa este lina, iar nisipul e fin si uniform. Multe dintre hoteluri au fost construite cu mult timp in urma, de aceea au spatii exterioare mari, pline de verdeata. Putin spre vest, la 14 km de Side, se afla statiunea Conakli, unde pe plajele de nisip au fost construite hoteluri mari, moderne de 4-5*. Aceste hoteluri au mai putina verdeata.

La est de Side se afla statiunea Sorgun, apreciata de turisti pentru superba padure de pini care inconjoara hotelurile-cluburi excelente, cu spatii exterioare generoase. Plajele de aici sunt largi, acoperite de nisip si pietris.

Tot spre est, la 7 km de oras, este situata localitatea Titreyengol, o localitate animata si vesela, care are un bazar celebru, foarte apreciat. Aici hotelurile sunt situate atat pe prima linie, cat si la 500-700 metri de mare, de unde turistii au la dispozitie shuttle bus-uri pana la mare. Plaja de aici este de nisip, inconjurata de o padure de pini.

In statiunea cea mai indepartata, Kizilagac, cunoscuta pentru plajele sale frumoase de nisip si padurile de conifere, sunt situate hoteluri-cluburi excelente, cu spatii exterioare mari si facilitati variate.

Transferul de la aeroportul din Antalya pana in Side dureaza aproximativ o ora si jumatate.

Multumim celor de la www.directbooking.ro pentru aceste informatii!

Sursa: www.directbooking.ro

www.labucatarie.ro va ureaza vacanta placuta!