Bucataria romaneasca este bogata in retete care mai de care mai gustoase, pregatite de fiecare bucatar dupa gustul si priceperea lui, dar laudate de romani si straini deopotriva. Dintre zecile de feluri de mancare traditionale care umplu de arome delicioase bucatariile din toata tara, trebuie sa existe o reteta cea mai cea, un preparat caruia niciun roman nu ii poate rezista.
Pornind de la aceasta convingere, Fairy si Chef Florin Dumitrescu au lansat in octombrie cea mai mare dezbatereculinara nationala. Astazi, la finalul a doua luni de propuneri si voturi pe pagina de Facebook Fairy, concursul ”Reteta traditionala a romanilor” si-a anuntat marele castigator.
De sute de ani, romanii nu cunosc masa de sarbatoare fara acest fel de mancare. Prepararea lui cere pricepere si migala,dar odata scos din cuptor, este in stare sa deschida pofta si celui mai pretentios mesean. Imprumutat de la turci, acest fel a cunoscut atatea variante cate gospodarii exista in tara, iar astazi, nu exista vizitator strain pe meleagurile noastre care sa nu fi gustat macar una din nenumaratele retete imbogatite cu ingrediente surprinzatoare.Fairy si Chef Florin Dumitrescu au confirmat banuielile multora dintre concurenti: si astazi, la fel ca pe vremea bunicii,sarmalele sunt cel mai apreciat fel de mancare traditional din Romania.
Din carne de porc sau de curcan, in foi de vita, de varza sau chiar de stevie, mari sau mici, cu sunculita sau cu ciuperci,nelipsitele sarmale raman mancarea preferata a romanilor, indiferent de varsta, regiune sau influente culinare.
Chef Florin Dumitrescu: “De mult timp imi doream sa aflu care este mancarea traditionala care ii reprezinta pe romanii din toate colturile tarii. Impreuna cu Fairy, i-am invitat pe acestia sa voteze si sa sustina felul de mancare pe care il considera reprezentativ pentru noi, iar acesta este doar inceputul. Mancarea este un motiv bun de a socializa si de a aduce oamenii impreuna, iar atunci cand gatim, o facem cu drag pentru altii.
Indiferent ca gatiti acasa sau intr-un restaurant, in fiecare fel de mancare e o particica din sufletul vostru, din energia voastra. Nu pot sa recomand altceva decat sa gatiti cu suflet, daruiti cu drag si mancati cu pofta.”In perioada 22 octombrie – 10 decembrie, pagina de Facebook Fairy a fost scena dezbaterii nationale care si-a propus sa descopere cea mai apreciata reteta traditionala romaneasca.
Peste 15.000 de consumatori au votat retete din cele mai diverse, de la tochitura de porc si drob la fasole cu afumatura si parjoale. Toate au avut un lucru in comun: pe cat de gustos este rezultatul, pe atat de complicata este indepartarea grasimii de dupa.
Daca vrei sa te bucuri de felul tau preferat fara grija spalarii vaselor, alege Fairy Platinum, detergentul de vase care indeparteaza grasimea dificila in doar 10 minute, fara sa inmoi vasele mult timp! Pentru ca traditiile se pastreaza in retete, nu in spalatul vaselor, Fairy Platinum este cea mai buna formula de la Fairy impotriva grasimii dificile!