fiskars1

Potrivit unui larg studiu etnografic, cei mai multi oameni au nevoie de numai 15 ustensile de gatit pentru pregatirea mesei de zi cu zi. Studiul realizat de compania finlandeza Fiskars, ce produce articole pentru bucatarie, gradina si outdoor, arata ca cei mai multi oameni sufera din cauza lipsei de spatiu si a armoniei din bucatariile lor.

Pe baza acestor informatii, Fiskars a creat noua gama Functional Form – o selectie de articole pentru bucatarie esentiale pentru gatitul de fiecare zi.

Fiskars a dezvoltat aceasta linie de produse pornind de la buna intelegere a provocarilor pe care trebuie sa le depaseasca cei care gatesc zilnic. Pentru a cerceta mai profund situatiile ce apar in bucatarie la pregatirea mesei cotidiene, Fiskars s-a oprit asupra familiilor din Germania si a studiat obiceiurile de gatit din bucatariile acestora. Cercetatorii au studiat practicile zilnice de gatit ale familiilor, felul in care pregatesc si servesc masa, dar si cumparaturile pe care le fac in acest scop. Un studiu cuprinzator ce a inclus si interviuri individuale cu membrii familiilor. Studiul demonstreaza ca in cele mai multe bucatarii obisnuite este dezordine si gasirea ustensilelor pentru gatit este o problema. Blaturile de lucru si sertarele sunt pline de instrumente neutilizate –membrii familiei nu sunt nici macar constienti de existenta multora dintre ele. Designul incompatibil si excesul de aparate si instrumente contribuie si ele la impresia generala de dezordine.

fiskars

Necesare cu adevarat

Interesant, cercetarea arata ca oamenii folosesc de fapt cel mult 15 ustensile de bucatarie atunci cand pregatesc masa de fiecare zi. Aceste instrumente sunt cele cu adevarat necesare pentru gatitul cotidian: cutite, tocatoare, tigai, spatule si alte cateva de acest fel. O alta constatare interesanta se refera la faptul ca familiile isi dau seama ca nu au suficient spatiu sa depoziteze toate ustensilele. In consecinta, ele genereaza o dezordine suparatoare pe blaturile din bucatarie.

Fiskars isi propune sa proiecteze ustensile de bucatarie compatibile vizual si functional, care nu sunt doar usor de folosit, ci si foarte usor de curatat, de depozitat si de intretinut. Aceste elemente esentiale ajuta la crearea armoniei mult dorite in bucatarie.

Unelte pentru Taiat Functional Form – Perfect Impreuna

Noua gama Fiskars Functional Form este o colectie de ustensile folosite activ pe tot parcursul procesului de gatit. Ustensilele Functional Form sunt concepute pentru a fi compatibile vizual, sa readuca armonia in bucatarie. In acelasi timp ele servesc nevoilor reale pentru gatit si rezolva creativ problema spatiului.

Cutitul bucatarului

Daca ar trebui sa va descurcati cu un singur cutit, acesta ar fi. Cutit mare, de uz general, cu o lama dura si maner confortabil, este perfect pentru cele mai multe sarcini de taiere. Mai mult de atat, cutitul este perfect in siguranta in masina de spalat vase.

• Lama din otel inoxidabil

• Maner confortabil SoftgripTM

• Trei dimensiuni diferite: Cutitul bucatarului mic 12 cm, mediu 16 cm si mare 20 cm

Pentru a face taiatul in bucatarie o experienta constant placuta, Fiskars introduce teaca pentru protejarea cutitul in timpul spalarii automate si la depozitare. Aceasta inovatie raspunde firesc celei mai cunoscute intrebari: cum sa curatam cutitele fara sa le tocim? Teaca de protectie protejeaza lama cutitului in masina de spalat vase si este ideala pentru depozitarea in conditii de siguranta.

Bloc de cutite din lemn de mesteacan – depozitarea celor 5 cutite esentiale

In cele mai multe bucatarii, spatiul de depozitare este limitat. Acest bloc de cutite elegant, din lemn de mesteacan, este perfect pentru depozitarea compacta in pozitie verticala. Datorita geometriei fantelor de acces, blocul poate fi utilizat usor chiar sub dulapurile fixate mai jos. Suportul magnetic este perfect pentru depozitarea ustensilelor favorite, cum este foarfeca de bucatarie.

Blocul de cutite este disponibil cu cele mai utilizate cutite: cutitul bucatarului mare, cutit de paine, cutit asiatic, cutit de legume si cutit pentru tomate.

Tocator din lemn de mesteacan, 2 piese

Este nevoie de doi pentru a taia! Tocatorul din lemn de mesteacan masiv este prevazut cu o placa de plastic detasabila pentru ca pregatirea alimentelor sa fie sigura si igienica. Toate materialele protejaza taisul lamei.

• Rezistent la spalarea automata

• Placile pot fi prinse impreuna

• Usor de folosit, curatat si depozitat

Dispozitivul pentru ascutit cutite Roll-SharpTM

Cutitele tocite sunt o problema comuna pentru toti bucatarii de acasa. Cu acest dispozitiv de ascutit usor de utilizat, puteti prelungi cu usurinta viata cutitelor. Fiskars Roll-Sharp TM este potrivit pentru toate cutitele.

• Baza aderenta

• Pietre durabile din ceramica

• Rezistent la spalarea automata

Noile produse Functional Form sunt disponibile la cerere din ianuarie 2015.

Conceptul Go de la Fiskars acopera necesarul pentru gatit de la A la Z

Impreuna cu noua gama Functional Form, Fiskars lanseaza o serie de concepte Go pentru a simplifica procesul de gatit cu ustensilele potrivite. Prima lansare este Go Cutting prin care Fiskars introduce ustensile de taiere esentiale pentru o mai buna gestionare a spatiului in bucatarie.

Tema Go Cutting va fi urmata de doua ori pe an de alte teme adaptate nevoilor de gatit de fiecare zi si noilor tendinte.

Despre studiu

Acesta cercetare etnografica detaliata a fost realizata la solicitarea Fiskars de catre compania Gemic, in Germania, in anul 2013. Cercetarea a acoperit 24 de respondenti primari (plus alti membri ai familiei), cu varste cuprinse intre 25 si 44 de ani, din Hamburg, Berlin, Dresda, Frankfurt si Munchen.

Metodele folosite au fost: observarea participantului la studiu, interviuri etnografice, exercitii si asistarea la cumparaturi.

bucatarielogofiskars