labucatarie ce sa te joci cu prietenii tai

Este foarte clar, astazi timpul este resursa noastra cea mai pretioasa si trebuie sa stim sa o cheltuim cu intelepciune. Suntem asaltati de sarcinile cotidiene care ne revin si deseori uitam sa ne mai si distram. Si cum o putem face mai bine decat in compania prietenilor dragi si a familiei?

Daca te-ai gandit la o seara de weekend pe care sa o petreci cu prietenii si nu stii ce jocuri sa le propui iti venim in ajutor. Nu sunt nici cele mai noi jocuri, nu sunt nici cele mai vechi dar credem cu tarie ca raman la fel de interesante si astazi asa ca merita sa le incerci. Care sunt acestea? Citeste atent randurile urmatoare!

  • Bridge

Despre acest joc stii cu siguranta ca este un joc clasic de societate care necesita sa cunosti regulile de baza. Cum este un joc de carti foarte popular asta inseamna ca exista si cateva variante diferite de abordare.

Ceea ce este insa cu caracter general consta in faptul ca acest joc se bazeaza pe 2 echipe a cate 2 jucatori si presupune 2 etape, licitatia si jocul de levata. Pare complicat dar nu este deloc asa, jocul de bridge se joaca folosind un banal set de 52 de carti care se gaseste oriunde in comert.

Nu il intalnesti intr-un casino online asa ca va trebui sa citesti regulamentul de baza care este unul extrem de usor. Si odata ce il vei stapani iti poti provoca prietenii la un joc educative dar care debordeaza de adrenalina.

  • Yahtzee

In cazul in care esti amator de Craps, Yahtze este motivul perfect sa iti convoci prietenii intr-o seara de weekend perfecta. Yahtze este ca si Craps un joc de zaruri insa nu se joaca cu 2 zaruri ci cu un numar de 5.

In functie de cati sunteti prezenti la serata va puteti organiza astfel incat toti sa aiba ocazia sa dea cu zarurile. In esenta lui jocul este unul simplu, arunci cu zarurile pe o suprafata plana si observe rezultatul aruncarii.

Apoi in functie de acesta vei incerca sa faci o combinatie ca la poker, o chinta, un ful, un careu sau chiar 5 de acelasi fel. Cineva special insarcinat cu acest rol va scrie pe o foaie de hartie scorul obtinut in urma acestorcombinatii si se va stabili in acest fel castigatorul de drept al jocului.

  • Spades

Este inca un joc al copilariei pe care este bine sa il mai aduci din cand in cand in actualitate fie si numai pentru nostalgia pe care o aduce. Se poate juca si in 2 dar cea mai buna varianta o constituie alcatuirea a 2 echipe formate din cate 2 jucatori.

Cartile de inima neagra reprezinta culoarea de atu asa ca numele de Spades se justifica pe deplin.Fiecare jucator va primi cate 13 carti si va demara licitarea, similara jocului de bridge, numai ca de aceasta data se va face numai una la inceputul fiecarei runde de joc.

Si asa cum stii scopul declarat al licitarii este acela de a prevedea in mod corect cate tururi iti sunt necesare pentru a incheia o runda de joc. O mana se considera jucata dupa 13 tururi, fiecare tur aducand 10 puncte, echipa cu cat mai multe fiind declarata invingatoare.

  • Three Card Monte

Mai tii minte jocul bazat pe inselatorie cunoscut la noi ca alba-neagra? Exact acelasi lucru se intampla si cu jocul Three Card Monte numai ca asa cum déjà ti-ai dat seama pana acum se joaca cu 3 carti de joc.

Jocul se mai numeste si Gaseste Doamna, in cele 3 carti amestecate gasindu-se de obicei cartea de dama de inima rosie. Jocul este unul simplu, se arata initial participantilor la joc cele 3 carti cu fata in sus apoi se intorc si se amesteca de catre dealer.

Se pozitioneaza apoi pe masa de joc cu fata in jos si se amesteca intre ele pana cand dealerul hotaraste ca este de ajuns. Din asistenta trebuie sa se ghiceasca unde se ascunde regina, in caz de success norocosul fiind platit cu o cota de 1:1.

  • Canasta

Este ca si jocul de bridge mai mult un joc de societate, asa ca se adapteaza perfect la seara de weekend pe care o planifici. Se joaca cu un set normal de 52 de carti si scopul sau este de a etala pe masa de joc cel putin 3 carti de acelasi rang.

Canasta se adapteaza de minune la jocul in 2 sau in 4 asa ca va trebui sa organizezi un turneu, in cazul in care sunteti mai mult de 4 prezenti la petrecere. Pentru ca un jucator sau o echipa sa fie declarata castigatoare este necesar sa aiba cel mai mare scor si sa scape inaintea celorlalti de toate cartile din mana.

Frumusetea jocului este ca se poate juca si cu pietrele de rummy, insa vei fi nevoit si aici sa faci un turneu daca sunteti mai mult de 4. Oricum va trebui sa stabilesti scorul la care partida se va incheia insa stabileste-l la o valoare mai mica de 10000 de puncte pentru ca sa dai sansa revansei echipei adverse.

Concluzie

Din atatea oportunitati de jocuridisponibile am selectat pentru tine numai 5, jocuri simple dar si de societate in acelasi timp care sa reuseasca sa consolideze si mai mult relatiile tale de prietenie. Alege deci ce vrei de acolo, suntem siguri ca vei avea un weekend de exceptie!