romania culinara

Va invitam in bucataria romaneasca in aer liber!

HipTrip Romania Culinara este locul unde diversitatea bucatariei traditionale romanesti se intalneste cu sfera urbana si cu frumusetea cinematografiei. Acest trio de elemente este destinat tuturor celor pasionati de arta din bucatarie, dar si celor care isi doresc sa evadeze din jungla urbana pentru un weekend in gradina conacului Vivolis.

Ateliere, Live Cooking, speakeri si ecranizari tematice, la conac

Evenimentul HipTrip Romania Culinara isi doreste sa puna in valoare obiceiurile bucatariei traditionale romanesti, prin trei zile pline de ateliere culinare, live cooking, ecranizari tematice, speakeri si dezbateri pe teme provocatoare. Toate acestea se vor petrece in gradina conacului Vivolis, un domeniu linistit, care te face sa uiti cat de aproape esti de orasul zgomotos.

Evenimentul isi propune sa duca bucataria romaneasca din sfera traditionala in cea urbana si isi doreste sa devina o punte de legatura intre putinii pastratori de traditii gastronomice care prezerva aceleasi metode de gatit ca in secolele trecute, facand uz de ingrediente cultivate local, si generatiile tinere, urbanizate, care doresc a pastra acel gust de neuitat, dar utilizand metode si concepte gastronomice moderne.

Proiectii de film in gradina

Programul HipTrip Romania Culinara se va desfasura in aer liber, alaturi de cele mai indragite food-truck-uri, care va vor delecta atat cu deliciile bucatariei romanesti, dar si cu alte felurite traditii gastronomice din toate colturile lumii.Vor fi workshop-uri culinare, cu apreciati chefi si profesionisti in domeniu care vor dezbate despre ce inseamna noua bucatarie, vor fi demonstratii culinare autentice si degustari de vinuri. La sfarsitul fiecarei seri, invitatii nostri vor putea viziona un film cu tematica culinara, in gradina conacului. Filmele sunt atent alese si corespunzatoare, asa ca nu le ratati!

In cadrul HipTrip Romania Culinara, va avea loc in avanpremiera proiectului “Fragmente”, film produs de Chef Mihai Toader si muzicianul Bogdan Mihai Simion, urmata de o scurta supriza muzicala si o sesiune de Q&A, toate avand rolul de a va stimula capacitatea de introspectie si analiza a traditiilor satului romanesc.

Trei zile de picnic, film si muzica in aer liber

Programul HipTrip Romania Culinara este alcatuit cu scopul de a oferi un context divers, de care sa se poata bucura toata lumea! Daca esti pasionat de bucatarie, la HipTrip Romania Culinara poti invata lucruri noi, alaturi de invitatii nostri profesionisti. Daca vrei sa afli mai multe despre cultura gastronomica a Romaniei, te asteptam cu demonstratii autentice si speakeri ajunsi din cele mai frumoase zone ale tarii.

Perioada de desfasurare a evenimentului este 10.08.2018 -12.08.2018.

La conac se poate ajunge cu usurinta, atat cu masina, cat si cu mijloacele de transport in comun.

Adresa este calea Bucuresti-Ploiesti nr. 155, sector 1.

Pe googlemaps sau waze, alegeti destinatia: Vivolis Events.

Parcarea este libera iar biletele pot fi achizitionate pe www.eventbook.ro, sau de la locatie, in ziua evenimentului.

HipTrip Romania Culinara este un proiect organizat de Fundatia OVI si co-finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Va asteptam sa petreceti alaturi de noi clipe de neuitat!