mobila dalin un brand romanesc

MobilaDalin, o afacere de familie, o familie de ingineri specializati in diverse industrii, cum ar fi: industria lemnului, industria mobilei si industria materialelor textile. Atat profilul tehnic cat si inclinatia spre inovatie au stat la baza dezvolatarii unei afaceri prospere, afacere ce se afla la a doua generatie.

Cu o gama variata de produse, MobilaDalin este pe locul 4 in topul producatorilor de mobilier tapitat din Romania.

Produsele statement, precum canapeaua Flow sau cea cu influente entice, precum si cele din colectiile Transhurbana si Ethnocentric, au stat la baza succesului lor.

colectia Ethnocentric
Colectia Ethnocentric
colectia TransHurbana
Colectia TransHurbana

In cei 27 de ani de activitate, au dezvoltat un portofoliu de produse ce acopera cererea clientilor pe trei directii: canapele, scaune si paturi, alaturi de accesorii si alte produse de mobilier tapitat, concepute pentru a aduce un plus de bucurie clientilor, intr-o varietate de materiale, texturi si culori, toate acestea incuranjand personalizarea spatiilor interioare si creativitatea clientilor. Produsele se vand in aproximativ 150 de magazine din Romania, Ungaria si Republica Moldova.

Peste 100.000 de familii se bucura de confortul obiectelor de mobilier tapitat produse de MobilaDalin.

Business-ul MobilaDalin a inceput si s-a dezvoltat pas cu pas. A inceput in 1992, cand inginerul Toma Cotoi a inceput propriul business in industria mobilerului, denumindu-l MobilaDalin, dupa cei doi fii, Dan si Calin. Treptat s-a dezvoltat linia de produse, pornind de la productia de picioare de canapele, la structuri si apoi la tapitare. Un model de dezvoltare care a presupus preluarea, din aproape in aproape, a cate unei etape din procesul de realizare al unui produs. In momentul de fata, business-ul este in stadiul in care totul este internalizat in fabrica din Reghin, si chiar au inceput sa externalizeze parte din productie, deoarece comenzile sunt foarte mari. Dupa aproape 30 de ani, MobilaDalin este tot un business de familie a carui conducere a fost preluata de un membru al familie, si anume, de Dan Cotoi.

Un alt moment de succes in istoria acestui business a fost acela cand au inceput sa produca propriile item-uri de la zero. Dar, era nevoie de mult mai mult si anume, de educarea si incurajarea pietei, oferind produse mult mai versatile si mai appealing din punct de vedere al design-ului. Astfel, in 2006, a intrat in echipa MobilaDalin, Mihai Grama, care a preluat tot ceea ce inseamna design de produs, cu focus pe design, dar si pe confort, intr-un timp in care designul romanesc putea fi considerat de nisa.

Pentru cei de la MobilaDalin, succesul inseamna: “Sa faci ceea ce iti place si sa o faci azi mereu un pic mai bine decat ieri. Trial and error, dar cu greseli asumate si corectate pe parcurs, astfel incat sa fie mereu mai bine si mai bine. Noi asta facem.” ne spune Paula Popa, PR & Communication Manager MobilaDalin.

Evident, feedback-ul pozitiv primit de la clienti ii ajuta si ii incurajeaza sa-si pastreze directia de business, entuziasmul si calitatea produselor oferite. Publicul este diferit si putem spune ca se imparte in cei care cunosc déjà brandul si uneori si produsul pe care si-l doresc si acestia sunt clientii de tip “produs placut, produs vandut” si cei care nu stiu mai mult decat ca vor o canapea si aici, intervine partea de consiliere oferita de cei de la MobilaDalin, astfel incat, clientul sa-si aleaga cel mai potrivit model si material pentru spatiul pe care vrea sa-l amenajeze.

canapeaua Rubine
Canapeaua Rubine

Ritmul inovatiei este constant. In fiecare an, se lanseaza produse noi sau se aduc imbunatatiri produselor existente, incercand sa implementeze feedback-ul clientilor, aceasta fiind cea mai buna referinta a succesului business-ului.

Cele mai noi produse la MobilaDalin sunt canapeaua Rubine, care are incorporat sistemul de recliner, care este o alternativa la extensia clasica pentru canapea, canapeaua New Chester si masa si scaunele Oslo.

In acest moment, MobilaDalin, are deschise 4 magazine dedicate, in Bucuresti, Cluj, Targu Mures si Reghin (unde este si fabrica) si o distributie de produse in peste 150 de magazine partenere din tara. Au in plan sa deschida si mai multe showroom-uri MobilaDalin in toata tara.

Showroom-ul din Bucuresti se afla pe strada Actor Ion Brezoianu 40-42 (vizavi de Sala Palatului).

Va asteptam sa ne vizitati si sa simtiti atmosfera calda, primitoare, oferita de MobilaDalin.