Fundatia VALVIS, prin intermediul omului de afaceri Jean Valvis, creatorul marcilor AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Dorna si LaDorna, continua, asa cum a promis, sa sprijine lupta impotriva virusului SARS-CoV-2 prin donarea a 20.000 de tablete de Favipiravir, catre Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals”.

Substanta activa Favipiravir –antiviral, eficient impotriva COVID – 19

Favipiravir, cunoscut si sub denumirea de Avigan, este un medicament antiviral aprobat pentru utilizare clinica in Japonia inca din 2014 si care a demonstrat eficacitate clinica impotriva bolii provocate de noul coronavirus. Asupra COVID-19 au fost initiate numeroase teste cu multe antivirale, printre care si Favipiravir, dar nu existau date care sa le sustina utilizarea. La 17martie 2020, Centrul National pentru Dezvoltare Biotehnologica (China) a anuntat, in premiera,ca medicamentul antiviral pentru gripa Favipiravir (T-705, Avigan) este eficient impotriva COVID – 19. Rezultatele au demonstrat ca pacientii carora li s-a administrat tratamentul cu Favipiravir au devenit negativi la testarea pentru acest virus intr-un timp mai scurt in comparatie cu pacientii din grupul de control (in 12 zile). Acest medicament si-a dovedit eficienta in tratarea bolnavilor diagnosticati cu coronavirus si este recunoscut si omologat in China, Rusia,India si Ungaria. Teste asupra calitatilor teurapeutice ale Favipiravir se fac in SUA, Canada, Italia, Germania si actualmente exista aproximativ 41 de studii in desfasurare.

Cele 20.000 de tablete de Favipiravir importate cu destinatia Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals vor fi folosite in testele clinice, iar importul lor a fost posibil cu sprijinul Ministerului Sanatatii si al Agentiei Nationale a Medicamentului, care au inclus promt aceasta substanta activa in protocoale teurapeutice si in normele legale ale tarii. Demararea proiectului de import si implementarea lui nu ar fi fost posibila fara sustinerea totala a domnului Prof. Adrian Streinu-Cercel.

Odata cu intrarea celor 20.000 de tablete in tara, domnul Profesor a declarat: „Sanatatea trebuie sa ramana o prioritate, ca si parteneriatul de calitate intre institutii medicale de top si sectorul privat. Aplicam solutii inovatoare pentru a reda oamenilor sanatatea, dar si speranta ca vom trece cu bine prin aceasta pandemie”.

Fundatia VALVIS multumeste domnului Prof. Adrian Streinu-Cercel pentru realizarea proiectului, precum si societatii DIRECT Pharma pentru aportul spontan logistic de import si vamuirea tabletelor FAVIPIRAVIR (Favicovid).

Mentionam ca anul acesta (vara 2020), guvernul japonez a donat Romaniei o cantitate de 12.200 de astfel de tablete.

Fundatia VALVIS continua sa sprijine constant lupta contra COVID – 19

Inca de la inceputul acestei perioade de crize sanitare, prin intermediul societatilor si a Fundatiei VALVIS, Jean Valvis a ales sa se implice direct prin toate mijloacele pe care le-a avut la dispozitie in lupta pentru combaterea acestei pandemii.

Intr-o prima etapa, au fost demarate primele actiuni umanitare cu un aport financiar de aproximativ 200.000 de euro, care au constat in asigurarea necesarului de apa pentru spitalele din prima linie, donarea a 50.000 de masti de protectie, 50.000 de manusi si 50.000 de botosi pentru personalul medical si la dotarea cu echipament PCR, in parteneriat cu alte companii locale.

Intr-o a doua etapa, Fundatia VALVIS a decis sa achizitioneze si sa doneze spitalului municipal din Vatra Dornei un echipament super performant pentru detectare calitativa in vitro a anticorpilor SARS-CoV-2, modelul Cobas e411 disk de la compania de prestigiu Roche Diagnostic, cu o capacitate de procesare a 70 teste pe ora. Cu un efort financiar de 100.000 Euro, aceasta donatie catre Spitalul Vatra Dornei permite efectuarea testelor serologice si detecteaza prezenta anticorpilor de tip imunoglobulina G (IgG, anticorp produs de sistemul imunitar in lupta cu noul virus).

Fundatia VALVIS

Ca om de afaceri, antreprenor, simplu cetatean, dar mai ales ca om, Jean Valvis a decis sa nu stea deoparte, sa puna umarul si sa sprijine cu resursele sale lupta contra acestei pandemii:
”Asa cum am promis, Fundatia Valvis continua sa sprijine lupta contra COVID – 19. Inca de la debutul acestei crize sanitare, am decis ca trebuie sa ne implicam activin societate si sa sprijinim lupta pentru combatarea acestei pandemiii. Sanatatea celor din jur a fost mereu primordiala pentru noi in toate actiunile pe care le-am intreprins de-a lungul timpului. Consideram ca avem o responsabilitate morala fata de comunitatea din care facem parte, mai ales in momentele dificile. Fundatia Valvis este in continuare alaturi de oameni. Efortul a fost considerabil, dar simtim ca este total justificat chiar daca ar fisalvata viata unui singur om”–

Sa fim sanatosi impreuna,

Pentru Fundatia VALVIS

Jean Valvis

Surse articol:

https://clinicaltrials.gov/ct2/results?cond=favipiravir&term=&cntry=&state=&city=&dist=
http://www.ms.ro/2020/06/13/donarea-de-catre-japonia-a-12-200-de-tablete-de-avigan-favipiravir-pentru-un-test-clinic-legat-de-tratamentul-impotriva-covid-19/
https://en.wikipedia.org/wiki/Favipiravir
https://www.agerpres.ro/stiintatehnica/2020/03/17/medicamentul-favipiravir-demonstreaza-eficacitate-clinica-in-tratarea-covid-19-oficial-chinez–468087?fbclid=IwAR3TDodcTXKFa8EfFWoq8BFP4myqVvwkwMPKKyejgBwI_LqmKN0WfBTTmug

https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/japanese-flu-drug-clearly-effective-in-treating-coronavirus-says-china
https://timesofindia.indiatimes.com/city/mumbai/govt-gives-emergency-use-approval-to-covid-19-drug/articleshow/76473791.cms
https://www.trialsitenews.com/russia-approves-generic-version-of-avigan-for-covid-19-purportedly-in-talks-to-supply-saudi-arabia/
https://www.trialsitenews.com/favipiravir-in-india-approved-competition-but-what-is-real-efficacy/