Tarta cu branza de capra si smochine

Tarta cu branza si smochine se asociaza perfect cu un pahar de vin rosu Pinot Noir de la Domeniile Samburesti, un vin flexibil, surprinzator prin versatilitate, dar elegant prin naturaletea sa presarata cu arome de cirese pietroase si coacaze rosii.

Ingrediente pentru blatul tartei cu branza de capra si smochine

• 250 g faina;
• 125 g unt rece;
• 1 praf de sare;
• 1 ou;
• 2, 3 linguri de apa rece.

Ingredienete pentru umplutura tartei cu branza de capra si smochine

• 400 g crema de branza;
• 200 g smantana;
• Cimbru proaspat;
• 300 g branza de capra;
• 5, 6 smochine taiate felii;
• 50 g nuci;
• 2 lingurite de miere.

Mod de preparare tarta cu branza de capra si smochine

Intr-un bol puneti faina, untul rece si sarea. Amestecati bine cu mana pana obtineti un aluat nisipos. Apoi adaugati oul si apa si framantati din nou pana obtineti o coca. Formati o bila din ea, o puneti in folie alimentara si o bagati la frigider pentru 20 de minute.

Dupa ce au trecut cele 20 de minute, intindeti aluatul si il puneti intr-un vas termorezistent uns cu unt. Il intepati cu furculita, puneti hartie de copt si boabe de fasole / orez, cafea sau ce aveti si coaceti coaja tartei in cuptorul preincalzit la 180 °C timp de 20 de minute. Se pun boabe de fasole / orez / cafea sau ce aveti pentru a nu se umfla aluatul.

Intre timp, pregatiti umplutura.

Intr-un bol, amestecati crema de branza cu smantana. Puneti intr-un alt bol cimbru proaspat, faramitati branza de capra, spalati si feliati smochinele, taiati nucile.

Scoateti coaja de tarta, o lasati sa se raceasca putin si adaugati amestecul de crema de branza cu smantana, presarati cimbru proaspat, puneti branza de capra faramitata, smochinele feliate, nucile si presarati miere, apoi dati la cuptor, la 180 °C timp de 25 -30 de minute.

Scoateti tarta din cuptor, o lasati sa se raceasca, o scoateti din vasul termorezistent si o serviti acompaniata cu un pahar de vin rosu Pinot Noir de la Domeniile Samburesti, un vin placut, suav si curgator, fara sa fie subtire, prezinta o tipicitate aparte perfect integrata in complexitatea sa, iar dovada sta in culoarea sa diafana, imbietoare.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video