Nespresso Pierre Hermé 1

Nespresso, brandul elvetian de referinta pentru cafeaua de cea mai inalta calitate ambalata in portii individuale, anunta lansarea editiei limitate de sarbatori, realizata in colaborare cu Pierre Hermé, unul dintre cei mai buni maestri patiseri din lume.

In fiecare an, in apropierea sarbatorilor de iarna, Nespresso lanseaza sortimente de cafea cu arome in editie limitata, iar anul acesta, pentru realizarea colectiei, a apelat la maestrul patiser Pierre Hermé, un nume inconfundabil pentru tot ceea ce reprezinta patiseria franceza, creand impreuna cu acesta 3 (trei) sortimente de cafea atat pentru Sistemul Original cat si pentru sistemul Vertuo, precum si o editie limitata de biscuiti si ciocolata.
Chef patiser si cofetar exceptional, Pierre Hermé este renumit in industria patiseriei fine, creatiile sale fiind adevarate opere de arta. A fost premiat drept „Cel mai bun chef patiser din lume” in 2016, iar revista Vogue l-a numit „Picasso in arta prajiturilor”, maestrul preferand deserturile delicate, decorul subtil, simplu si elegant, aproape minimalist si folosind zaharul exact asa cum este folosita sarea in gastronomie – doar atat cat trebuie pentru a intensifica gusturile si aromele.

Sortimentele in editie limitata din acest an au nume cu rezonanta delicata, evocand inspiratia pariziana – Infiniment Gourmand Saveur Noisette, Infiniment Fruité Saveur Framboise si Infiniment Espresso sau Infiniment Double Espresso, in functie de tehnologia espressorului pentru care sunt disponibile.

„Editia limitata realizata in parteneriat cu maestrul patiser Pierre Hermé se bazeaza pe experienta lui vasta ca expert in arome si se remarca drept o colectie care rasfata papilele gustative si sporeste bucuria de a darui celor dragi. Este o invitatie sa fim impreuna, sa descoperim si sa ne bucuram de micile gesturi care ne fac viata mai frumoasa. Fie ca vorbim de placerea degustarii unei noi cafele sau a unei prajituri, fie ca schimbam o vorba intre prieteni sau ne prelungim un mic dejun in familie, povestile de iarna sunt mai frumoase alaturi de creatiile Nespresso si Pierre Hermé.”, a declarat Ana-Maria Doxan,Business Executive Officer al Diviziei Nespresso.

Despre colectia de sarbatori Nespresso si Pierre Hermé

Nespresso Pierre Hermé

Vedetele colectiei sunt sortimentele de cafea Infiniment Espresso, pentru Sistemul Original si Infiniment Double Espresso, pentru Sistemul Vertuo. Acestea sunt sortimente realizate din boabe de cafea Arabica din Columbia, cultivate in regiunea Tolima, o zona care se remarca din ce in ce mai des datorita calitatii exceptionale a cafelei. In aceasta regiune inconjurata de parcuri nationale fermierii folosesc numai metode naturale, fara pesticide sau substante chimice. Beneficiind de altitudini optime si soluri vulcanice bogate, boabele de cafea din Tolima sunt preferate de maestrii in prajire deoarece le ofera acestora posibilitatea sa experimenteze, obtinand o paleta larga de note aromatice, de la cele fructate, vibrante la cele lemnoase si dulci, exotice. Textura cafelei in ceasca este deosebit de catifelata, aceasta remarcandu-se prin gustul delicat, echilibrat, care te invaluie cu note dulci de biscuiti.

Infiniment Espresso si Infiniment Double Espresso contin exclusiv cafea prajita si macinata din regiunea Tolima si nu contin arome adaugate. Pierre Hermé insusi, cunoscut pentru atentia pe care o acorda calitatii ingredientelor pe care le foloseste in produsele sale, si-a dorit sa cunoasca personal originea cafelei din Tolima: „A fost important pentru mine sa vizitez tinutul si sa vad de unde provine cafeaua. Nespresso m-a invitat in Columbia pentru a ma intalni cu fermierii care lucreaza cu ei si am putut sa vad tot sprijinul pe care Nespresso il ofera acestora. Exista o intreaga organizatie Nespresso in slujba acestor mici fermieri, oferindu-le sprijin si tot ceea ce au nevoie pentru a-si imbunatati operatiunile. Intalnirea cu o parte din comunitatea agricola din Columbia mi-a permis sa le vad viata de zi cu zi, sa petrec ceva timp cu ei si sa vad cum sunt conduse fermele lor. De asemenea, mi-a permis sa inteleg cum functioneaza agricultura si ecosistemul de productie a cafelei in Columbia.”

Colectia de sarbatori Nespresso si Pierre Herme contine si patru sortimente de cafea cu arome naturale – doua pentru sistemul Original si doua pentru sistemul Vertuo – inspirate de deserturile cele mai populare ale lui Pierre Hermé, avand la baza o selectie de cea mai inalta calitate de cafea Arabica din Brazilia si Colombia (pentru gama Original) si din America Latina si Africa (pentru gama Vertuo), fiecare amestec avand o prajire personalizata.

Nespresso Pierre Hermé 2

Eleganta aromelor de alune prajite – care lasa o impresie olfactiva cu note dulci, de pralina si vanilie delicata – isi gaseste expresia creatoare in sortimentul Infiniment Gourmand Saveur Noisette. In aceasta cafea de o finete exceptionala aroma delicioasa de alune vine sa creeze o simfonie de gusturi si arome care amintesc de cele mai ispititoare creatii de cofetarie. Adaugand un strop de lapte se obtine o cafea deosebit de cremoasa.
Gustul tartei cu zmeura proaspata este des intalnit in Franta, tara renumita si pentru excelenta in patiseria fina. Acest desert proaspat care ne trezeste simturile a inspirat cel de-al doilea sortiment cu arome naturale din acest sezon. Pentru a crea Infiniment Fruité Saveur Framboise, Nespresso si Pierre Hermé au adaugat aroma ademenitoare de zmeura in asa fel incat sa insufletesca un amestec perfect echilibrat din punct de vedere aromatic.

Prajite usor, boabele de cafea Arabica releva note aromatice fine, de cereale si malt, in asa fel incat in ceasca sa descoperiti un buchet rotund si note proaspete care evocatarta cu zmeura – o experienta amintind de creatiile extraordinare din vitrinele patiseriilor pariziene.
Colectia semnata in colaborare cu Pierre Hermé nu ar fi completa fara cateva deserturi incantatoare care pot insoti cafeaua preferata. Biscuitii cu aroma de zmeura si scortisoara Ceylon, Infiniment Savoureux, sunt un preparat deosebit care aduce omagiu fursecurilor pariziene prin excelenta. Selectate cu grija si pricepere, ingredientele alese de Pierre Hermé se completeaza perfect. Veti savura aroma calda de scortisoara ceylon, aroma subtila de zmeura si atingerea fina a zaharului usor caramelizat.

Nespresso Pierre Hermé 3

Iubitorii de ciocolata vor fi incântati de Infiniment Exquis, un desert deosebit, realizat cu 70% cacao din Republica Dominicana si boabe de piper Timur, recoltate manual dintr-o regiune consacrata din Nepal. Boabele Timur reprezinta un soi foarte rar de piper cu un profil aromatic special, remarcabil datorita notelor citrice, ca de grapefruit, usor picante, intepatoare, si notelor florale, cu parfum delicat. Acestea sunt recoltate manual, de comunitati locale din Nepal, cu precadere femei, conform unei traditii stravechi, transmisa din generatie in generatie.

Despre Pierre Hermé

Chef patiser si cofetar exceptional este renumit in industria patiseriei fine, creatiile sale fiind adevarate opere de arta. Deserturile lui Pierre Hermé, creatorul Haute Patisserie, sunt la apogeul designului de avangarda, al tehnicii desavarsite si al aromelor rafinate. Zeci de ani de experienta, incepand cu o ucenicie la varsta de 14 ani la Gaston Lenôtre, unanim considerat fondatorul patiseriei moderne, l-au facut pe Pierre Hermé sa fie distins cu prestigiosul titlu „Cel mai bun chef patiser din lume” in 2016, iar revista Vogue l-a numit „Picasso in arta prajiturilor”.

Despre Nestlé Nespresso

Cu sediul central in Lausanne, Elvetia, Nestlé Nespresso SA este un simbol emblematic pentru industria cafelei de cea mai inalta calitate. Pe plan local brandul este gestionat şi reprezentat de Divizia Nespresso, parte a Grupului Nestlé.

Nespresso a construit un model de afaceri responsabil si a obtinut certificarea B-Corp in luna aprilie a acestui an. Certificarea este o binemeritata acreditare care valideaza realizarile de pana acum ale companiei care, de peste 30 de ani, urmareste obiective clare de sustenabilitate. B-Corp™ devin companiile care doresc sa creeze o economie care functioneaza mai bine, pentru toata lumea – in beneficiul tuturor actorilor implicati – de la angajati, la furnizori, clienti si mediul inconjurator, indeplinind mereu cele mai riguroase standarde de responsabilitate sociala, responsabilitate fata de mediu si transparenta.
Printre elementele cheie care au contribuit la obtinerea certificarii se numara abordarea unica in ceea ce priveste aprovizionarea cu cafea verde – prin Programul Nespresso AAA Sustainable Quality™ precum si dezvoltarea si implementarea schemei globale de reciclare a capsulelor de cafea din aluminiu.

Programul Nespresso AAA Sustainable Quality™ a fost lansat in 2003 impreuna cu Organizatia Non-Guvernamentala Rainforest Alliance si a adus o abordare unica in ceea ce priveste productia de cafea, axandu-se pe colaborarea cu peste 140.000 de fermieri pentru a obtine cea mai buna calitate a boabelor verzi de cafea doar prin practici responsabile, sustenabile. Programul urmareste imbunatatirea permanenta a calitatii cafelei, dezvoltarii sustenabile si productivitatii plantatiilor de cafea – cei trei piloni reprezentati de triplul A din numele programului – si a fost un sprijin constant pentru fermierii de cafea prin investitii in infrastructura şi in comunitatile lor, politici de plata gandite in avantajul acestora, prin sustinerea in implementarea practicilor de agricultura regenerativa si oferirea accesului la programe de formare continua si asistenta tehnica.

Pe partea de reciclare Nespresso colecteaza si recicleaza capsulele de cafea utilizate in toate tarile in care este prezent in mod direct. Toate capsulele de cafea Nespresso sunt de altfel fabricate cu aluminiu reciclat iar Nespresso a ales aluminiul pentru realizarea capsulelor sale deoarece este un material reciclabil la infinit, care protejeaza prospetimea şi aromele cafelei proaspat prajita si macinata pana in momentul extractiei. In Romania Nespresso a introdus in premiera, in 2018, propria infrastructura de colectare si reciclare a capsulelor de cafea utilizate, avand capacitatea de a colecta si recicla in totalitate capsulele de cafea pe care le comercializeaza. Iubitorii cafelei Nespresso pot aduce capsulele utilizate in magazinele Nespresso sau le pot trimite prin curier, de oriunde din tara, atunci cand primesc o noua comanda de cafea.

Nespresso si-a atins, de asemenea, obiectivul ca fiecare ceasca de cafea – atat din gama pentru acasa cat si din gama profesionala – sa aiba o amprenta de carbon neutra. Compania isi atinsese deja pe plan global obiectivul de a neutraliza amprenta de carbon generata de procesele operationale (categoriile 1 si 2) inca din 2017, iar in ultimii doi ani si-a indreptat eforturile catre neutralizarea emisiilor de carbon care apar ca urmare a operatiunilor logistice si in ciclul de viata al produselor (categoria 3). Atingerea acestui obiectiv este un pas semnificativ pentru realizarea angajamentului Net Zero, compania facand trecerea la nivel global catre agricultura regenerativa.

Persoana de contact Nespresso Romania – Alexandra Mociulschi alexandra.mociulschi@nespresso.com