scaun papal

Cu ocazia apropiatei vizite a Sfantului Parinte in Romania, MobilaDalin in colaborare cu designerul Mihai Grama vor realiza scaunul papal si cele ale suitei papale, (amintim aici: la dreapta si la stanga Sfantului Parinte va sta Inaltpreasfintitul IOAN ROBU, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti si Cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Vaticanului) care vor fi folosite in Catedrala Sf. Iosif din capitala.

Mihai Grama, designer de interior si de produs este nascut in Reghin si traieste in Bucuresti.

In 2015 a luat premiul pentru cel mai bun designer de obiect al anului de la Elle Decoration Romania, stilul sau fiind unul eclectic, cu influente etnice.

ethnocentric

ethnocentric 1

 

 

https://www.mobiladalin.ro/produse/transhurbana

„Este o onoare imensa pentru mine sa iau parte la acest moment istoric pentru Romania si sa realizez o asemenea piesa de mobilier. Pentru scaunul papal, la fel ca pentru restul mobilierului folosit pentru suita papala am inserat elementele decorative, in stilul romantic, impreuna cu elemente arhitecturale gotice din interiorul catedralei. Modelul tapiteriei imita un element decorativ din pictura altarului Catedralei Sf. Iosif din Bucuresti, un simbol care a intrat in constinta oamenilor si s-a perpetuat de-a lungul anilor. Este vorba de un pattern centrat pe simbolul crucii, un decor simplu, dar caracteristic acestui lacas de cult.
De asemenea in designul scaunului papal si al bancilor din prezbiteriu a fost introdus stilul neogotic al Catedralei prin arcul frant reprezentat in arcadele dintre nave si in ferestre. Cercul central, rozeta cu cruce din partea superioara a scaunului papal, reda modelul unor vitralii din catedrala si aminteste de legatura pe care o au acestea cu cerul, deschiderea catre cer.
Parteneriatul cu Arhiepiscopia Romano-Catolica de Bucuresti si cu Adriana Racasan, producatorul delegat al ARCB pentru evenimentul Papa la Bucuresti ne onoreaza, iar implicarea noastra in productia mobilierului este o REUSITA datorata colaborarilor dintre Mihai Grama, MobilaDalin si membri ai comitetul de organizare al vizitei papale cu ocazia unor evenimente cultural sociale, colaborari care au creat o legatura de incredere.”
MobilaDalin este o afacere de familie de ingineri specializati in industria mobilei si cea a materialelor textile, care se afla la a doua generatie.
Inclinatia spre inovatie, produsele statement, precum canapeaua Flow sau cu influente entice, precum cele din colectiile Transhurbana si Ethnocentric, create de Mihai Grama, au stat la baza succesului lor.

Cu o gama variata de produse, MobilaDalin este pe locul 4 in topul producatorilor de mobilier tapitat din Romania.

„Bunicii mei au fost greco-catolici. Imi amintesc, copil fiind, povesti din perioada in care religia lor a fost in clandestinitate. Nu sunt un crestin practicant, dar in 2013 am decis impreuna cu sotia sa ne casatorim si sa ne botezam copiii in ritul greco-catolic. Imi doresc ca aceasta intalnire intre conducatorii celor 2 biserici sa aduca un plus de pace in micile comunitati inca dezbinate dupa 30 da ani de libertate.
Ma gandesc ca peste vreo 100 ani, nepotii nostri isi vor aminti mai putin de cifre de afaceri, profit etc. cat de faptul ca am lucrat la acest scaun papal.“ ne marturiseste Dl. Dan Cotoi – director Mobila Dalin.

CONTACT MOBILA DALIN
DAN COTOI
Telefon: +40 (745) 597 697
Mail: dan@mobiladalin.ro

CONTACT MIHAI GRAMA
Telefon: +40 (743) 956 453
Mail: mihai.grama@yahoo.com

Website: https://www.mobiladalin.ro/

Facebook: https://www.facebook.com/mobiladalin.enjoy.living/