Pui la gratar cu salsa fresca

Pui la gratar cu salsa Fresca este o reteta gustoasa si rapida. Poate fi servita cu succes alaturi de cei dragi.

Ingrediente pentru pui la gratar cu salsa Fresca

• 180 ml suc de grapefruit;
• 2 linguri ulei de masline;
• 2 lingurite Usturoi granulat Kamis;
• 2 lingurite Chimion macinat Kamis;
• 1 lingurita Boia dulce afumata Kamis;
• 500 g piept de pui dezosat, taiat in jumatate.

Ingrediente pentru salsa fresca

• Felii de grapefruit;
• Mar taiat cubulete;
• 3 linguri ceapa rosie, tocata marunt;
• 2 linguri suc de grapefruit;
• 2 linguri ulei de masline;
• 1 lingura patrunjel proaspat, tocat marunt;
• 1 lingura jalapeño, taiat marunt.

Mod de preparare pui la gratar cu salsa Fresca

Pregatiti o marinada din sucul de grapefruit, ulei si condimente. Puneti puiul intr-o punga resigilablia si adaugati marinada, avand grija ca puiul sa fie acoperit complet. Lasati cel putin 30 de minute la frigider.
Intre timp pregatiti salsa fresca amestecand toate ingredientele intr-un bol. Acoperiti si lasati si sosul la frigider pana cand serviti. Scoateti puiul din marinada si gatiti-l la gratar cate 6-8 minute pe fiecare parte. Serviti cu sosul salsa fresca.

La aceasta reteta s-au folosit urmatoarele produse Kamis

• Usturoi granulat Kamis

usturoi granulat

Usturoiul, este o planta ce provine din Asia Centrala, dar in prezent se cultiva aproape in toata lumea. Gustul usturator si mirosul caracteristic este datorat continutului de uleiuri eterice. Aceste insusiri au fost cunoscute in China cu 4000 de ani in urma. Usturoiul este un adaos de neinlocuit la prepararea mancarurilor din carnuri grase: oaie si porc, de asemenea pentru carne de vanat, pasare si iepure de casa. Imbogateste aroma suncii, mezelurilor si pateurilor de carne. Cu ajutorul lui se condimenteaza pestele, supele, sosurile, mancarurile din legume, ciupercile, ouale, branzeturile. Usturoiul este foarte des folosit in bucatariile spaniola, greaca, italiana, maghiara, araba.

• Chimion macinat

chimion macinat

Chimionul este un condiment complex foarte apreciat de cunoscatori. Aroma si gustul de exceptie ale chimionului satisfac exigentele celor aflati in cautareanoilor gusturi. Cu ajutorul chimionului se condimenteaza preparatele din carne, mai ales din carne de vita sau miel, dar si legumele.

 

 

 

 

 

• Boia afumata dulce

boia afumata dulce

Boiaua afumata dulce este un condiment indispensabil din orice bucatarie. Aceasta se imbina perfect cu carnea, pestele, fructele de mare, branza, precum si cu tocanitele sau iahnia de fasole.
Fermierii Kamis selecteaza doar cei mai buni ardei care sunt verificati manual de 5-6 ori. Recoltarea manuala si plasarea ardeiului rosu pe nisip este o metoda de uscare curata si eficienta pe care Kamis o foloseste.

 

 

Aceasta reteta a fost oferita de logo kamis

www.labucatarie.ro va ureaza spor la pregatit si Pofta buna cu voie buna!