Sfaturi si idei pentru un garden party reusit

 

Petrecere in gradina, petrecere in aer liber sau garden party este o intalnire mai putin protocolara decat altele si de aceea, venim cu cateva sfaturi, idei, pentru a pregati o astfel de petrecere. Cu siguranta imaginatia Dvs, buna dispozitie si desigur, o muzica buna vor completa atmosfera.

La asemenea petreceri, mancarurile sunt pregatite dinainte, dupa sistemul bufetului suedez.

• Asezati pe un strat de gheata, langa sampanie, un platou pe care sunt puse gramajoare de icre pe rondele de paine prajita;
• Pregatiti mici tartine de paine prajita unsa cu crema de hrean, pe care puneti o feliuta de bacon si o frunza de busuioc sau tartine cu branza si frunze de salvie sau busuioc. Asezati aceste tartine pe un pat de boabe de piper, colorate diferit;
• Pe frunze de vita de vie, spalate si scurse de apa, asezati frigarui din piept de pui, miel sau porc. In loc de betisoarele obisnuite de frigarui, puteti folosi betisoare de scortisoara; in acest fel carnea, va avea o aroma…..divina;

Sfaturi si idei pentru un garden party reusit
• Faceti sandvisuri din paine neagra unsa cu unt si felii de somon. Puneti-le pe o tava in care ati asezat un strat de rozmarin. Stropiti totul cu lamaie;
• Pregatiti o mamaliga mai tare. In timp ce aceasta fierbe, adaugati cubulete de ardei gras rosu, ardei gras verde, cozi de ceapa verde, mazare verde, frunze de tarhon. Intindeti mamaliga intr-o tava, in strat de 3 cm si lasati-o la racit. Taiati apoi in cubulete cu marginea de 3-4 cm si puneti cate o scobitoare in fiecare cubulet;
• Frigeti pe gratar stiuleti de porumb, curatati de foi, dar pastrati matasea cu care ii legati de un minicuier asezat pe masa de servit;
• Intr-o varza proaspata, puteti infige frigarui pe care ati pus cubulete de branza, de mezeluri, oua fierte, castraveciori, felii de rosii, ardei, masline, etc
• Pe frunze de vita de vie sau hrean asezati castronele cu branzeturi, mezeluri, legume taiate cat mai divers;
• Pregatiti cosul cu mai multe sortimente de paine: alba, neagra, prajita, cu seminte, lipii rupte in sferturi, batoane, cornuri, baghete; taiati feliile mai mari in triunghiuri sau patrate;
• Pregatiti friganele: felii de paine prajita in ou batut pe care le pudrati cu zahar tos si asezati felii de fructe proaspete: capsune, caise, piersici, struguri, etc;

Sfaturi si idei pentru un garden party reusit
• Pe o tava pe care o pastrati calda, puneti multe clatite goale si fiecare invitat isi poate alege umplutura dorita din castronasele asezate alaturi (pe care aveti grija sa le alimentati atunci cand se golesc):
– branza de vaci cu stafide;
– gem de caise amestecat cu nuci macinate;
– miere amestecata cu nuci;
– branza sarata si smantana;
– cubulete prajite din piept de pui sau curcan;
– legume gratinate;
– ierburi aromate taiate marunt;
– fructe proaspete taiate cubulete si pudrate cu scortisoara si zahar;
• In pahare sau vaze mai inalte puneti grisine mai lungi la capatul carora legati cu cozi de ceapa verde o felie de sunca;
• Pregatiti rulouri din sunca in care infasurati branzeturi, legume, frunze de macris, ceapa verde, usturoi verde;
• Ungeti o felie de sunca cu unt, deasupra puneti o felie de cascaval cat felia de sunca. Ungeti-o si pe aceasta cu unt si puneti deasupra ei sunca. Repetati de cateva ori operatiunea. Taiati apoi in patru si infigeti scobitori in fiecare cubulet de sunca si cascaval preparat;

Sfaturi si idei pentru un garden party reusit
• Ungeti biscuiti sarati, rotunzi cu crema de branza si decorate cu boabe de piper si frunze de salvie;
• Taiati castraveti in bucati de 5 -8 cm. Scoateti miezul cu o lingurita, lasand un strat la un capat. In “cosuletele” formate puneti pasta de peste, branzeturi, sosuri cu usturoi sau hrean, boabe de porumb fierte;
• Amestecati branza proaspata de vaci cu putin unt si formati bile pe care le dati prin ierburi aromate, taiate marunt, prin amestec de piper divers colorat sau prin alune sfaramate amestecate cu zahar;
• Infasurati in frunze de salata verde branza de vaci amestecata cu coacaze rosii si nuci zdrobite mai mare sau cu orez fiert si legume calite;
• Asezati mai multe lingurite pe o tava mai lunga; umpleti-le cu diferite aperitive sau deserturi: caviar; cubulete din piept de pui prajit, cubulete de telemea cu chimen, felii de capsune cu frisca si nuci, boabe de porumb cu maioneza, masline umplute;

Sfaturi si idei pentru un garden party reusit
• Pregatiti castroane cu diferite salate:
– frunze proaspete de baby spanac, rosii, usturoi, ulei de masline;
– rosii, ceapa, castraveti, hrean, ulei de masline, otet de mere;
– cubulete de castraveti, usturoi pisat, smantana;
– varza rosie taiata marunt, chimen, cartofi fierti, ulei de masline;
– morcov proaspat ras, miere, chimen;
– salata verde, masline negre, cubulete de telemea sau cas dulce, etc;

Pe langa toate aceste preparate sau semipreparate nu uitati sa puneti si cat mai multe si diverse condimente, in cantitate suficienta pentru toti invitatii.

www.labucatarie.ro va ureaza Distractie placuta!