Puglia Italia

Italia, o tara cu o gastronomie uimitoare, plina de romantism si cu peisaje ce va taie rasuflarea, este tara cu cele mai romantice destinatii ale lumii. Cand spunem asta, nu ne referim doar la Venetia.

Si nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, ci doar sa cititi despre aceasta regiune fermecatoare, aparte si anume Puglia.

Cu o clima mediteraneeana temperata, cu ierni usoare si veri fierbinti, Puglia are in medie 300 de zile insorite pe an. Deci, este o destinatie ideala pentru toate sezoanele, una dintre cele mai populare destiantii de vacanta din Italia. Se afla in sud, in calcaiul Italiei si este inconjurata de marea Ionica si Marea Adriatica. Puglia, ofera orase vechi cu istorii lungi, biserici extravagante, case conice bizare, acoperite de „trulli”, hoteluri fabuloase transformate din case traditionale fortificate si locuinte cu o arhitectura baroca incantatoare. Cu toate acestea, descoperiti care este cea mai buna perioada sa vizitati Puglia? Evident, depinde de fiecare dintre voi si de ce experiente vreti sa traiti.

Primavara, in vacanta in Puglia

Primavara vine devreme in Puglia cu temperaturi de peste 20 de grade, acestea crescand treptat pana la sfarsitul lunii mai. Este o perioada buna pentru o vacanta in Puglia daca va plac plimbarile si nu suportati temperaturile ridicate din sezonul de vara. In aceasta perioada nu este aglomeratie, ceea ce face o placere explorarea oraselor precum Lecce, Galipoli, Alberobello sau Bari.

Vara, in vacanta in Puglia

Temperaturile verii se fac resimtite de la sfarsitul lunii mai – cand capsunile si piersicile sunt deja maturate, si incep sa scada la inceputul lunii octombrie. In iulie si august, Puglia este plina de italieni, zona fiind un deliciu cu festivaluri de mancare, concerte si alte evenimente muzicale spectaculoase. Este cea mai buna perioada sa invatati dansul local, cum ar fi „tarantella” sau „pizzica”. August este cea mai fierbinte luna a anului.

Toamna, in vacanta in Puglia

Daca va doriti o vacanta in Puglia linistita, cea mai buna perioada este intre octombrie si aprilie. Temperaturile sunt destul de racoroase pentru inot si exista sanse mult mai mari de ploaie. Un moment bun de a te bucura de autenticitatea zonalaă, simtind confortul cafenelelor de la colt de strada. Gasiti hoteluri mult mai ieftine, uneori cu o treime din pretul pe timp de vara. Iar asta inseamna ca veti avea mai mai multi bani de cheltuiala, pentru a incerca gastronomia si distractia locala. Toamna este perioada de recoltare, cand bucatariile din Puglia se umplu de delicatese greu de intalnit in alte momente ale anului.

Iarna, in vacanta in Puglia

Lunile de iarna pot fi putin ploioase, dar sunt usoare, temperaturile medii fiind in jur de 12-15 °C. Daca frigul este o problema, evitati februarie cand cea mai scazuta temperatura este de 7°C. In februarie are loc „Carnevale di Putignano”, cel mai vechi si mai colorat carnaval din regiune. In timpul lunilor de iarna, peisajul este inca frumos, iar cele mai frumoase zone sunt in munti, departe de plaje, unde puteti face drumetii, puteti face calarie si ciclism.

Multumim celor de la www.directbooking.ro pentru aceste informatii valoroase.

Sursa foto: www.directbooking.ro