Jamie Oliver

Potrivit https://www.dailymail.co.uk/ lantul de restaurenate al lui Jamie Oliver s-a prabusit lasand in urma mai mult de 1.000 de angajati fara locuri de munca si multi furnizori neplatiti!

Desi a vandut 40 de milioane de carti, se afla pe ecranele TV si este cele mai faimos bucatar din Marea Britanie, toate acestea nu au fost suficiente pentru ca lantul sau de restaurante deschis in 2002 sa aiba succes.

Administrator a fost numita compania KPMG, care a anuntat ca 22 dintre cele 25 de restaurante au fost inchise.

Conform CNN, KPMG a transmis ca „Restaurantele Jamie’s Italian si Jamie Oliver’s Diner de la aeroportul Gatwick isi vor continua activitatea pentru o scurta perioada in timp ce administratorii vor analiza optiunile”.

In 2008 a deschis Jamie’s Italian, bazandu-se pe ingredinte de calitate. Insa, in ultimii ani, au aparut tot mai multe astfel de localuri, inclusiv cele de tip fast-food care sustin ca ofera ingrediente proaspete.

Jamie Oliver a investit 12,7 milioane de lire sterline in afacerea sa, dar a fost nevoit sa se dea batut datorita chiriilor, salariilor, costurilor mancarii si a impactului Brexit. Dar criticii au spus ca adevaratul motiv au fost preturile ridicate pentru alimente si servicii.

Unul din clientii restaurantelor a scris pe retelele de socializare ca nu a fost u surpriza pentru el pentru ca a fost de cateva ori sa ia masa la restaurantele lui Jamie si macarea era medie, iar serviciile proaste.

Personalul de la firma sustine ca au fost demis prin e-mail cu doar 30 de minute inainte de anuntarea colapsului firmei.

Locuieste impreuna cu sotia sa Jools si cei cinci copii, intr-o casa de 10 milioane de lire sterline din Hampstead si petrece adesea 15 ore la sediul sau din nordul Londrei. A cumparat recent o casa impunatoare din secolul al XVI-lea, cu 70 de acri in Essex, pentru 6 milioane de lire unde s-a si mutat.

Problema este ca niciodata nu a fost un om de afaceri. Dislexic, a parasit scoala la varsta de 16 ani, talentul sau pentru gatit si comunicare facandu-l bogat.

Directorul executiv al grupului Jamie Oliver a fost din anul 2014, Paul Hunt care este chiar cumnatul sau despre care se spunea ca „Paul Hunt este un esec arogant si incompetent. El nu stie nimic despre restaurante…….si mai putin despre business”.

Sursa: https://www.dailymail.co.uk  si Sursa foto: https://www.dailymail.co.uk