Topul celor mai romantice orase din Europa Centrala

CNN a realizat recent un top al celor mai romantice orase din Europa Centrala. Astfel, au fost incluse mai multe orase din Ungaria, Cehia si Polonia. Din pacate, nu a fost mentionat nici un oras din Romania. Americanii sunt incantati de muntii si coastele spectaculoase din regiunile pe care le-au ales.

Descoperiti pe site-ul https://zaina.ro cele mai romantice destinatii din lume……poate va doriti sa ajungeti acolo intr-una din vacantele viitoare sau, de ce nu, in vacanta de anul acesta.

Primul oras romantic din Europa Centrala este orasul Sopot din Polonia

sopot

Pe coasta de la Marea Baltica a Poloniei veti descoperi multe orase frumoase. In viziunea americanilor, Sopot este cel mai impresionant din punct de vedere arhitectural. „Orasul este un rai pentru cei care doresc sa aiba parte de momente romantice la malul marii”, ne relateaza redactorii topului. Aici veti vedea cladiri in stilul Art Nouveau si veti avea parte de o viata de noapte vibranta, cu foarte multe cluburi si baruri aflate la ultimele etaje.

Un alt oras romantic inclus in topul celor mai romantice orase din Europa Centrala este Szentendre din Ungaria

Szentendre

Aflat pe malul Dunarii, Szentendre este unul dintre cele mai romantice orase din Ungaria, conform spuselor americanilor. Este un oras plin de galerii de arta si muzee. Este o destinatie foarte buna pentru “relaxare si inspiratie”. Puteti face tururi cu barca pe Dunare sau va puteti plimba pe strazile colorate ale orasului. Transportul este „foarte bun”, iar drumul cu trenul de la Budapesta este „foarte romantic”.

Si in Polonia exista un oras romatic si anume Krynica-Zdroj, ce este inclus pe lista oraselor romantice din Europa Centrala

Krynica Zdroj

Aflat in centrul continentului, Krynica-Zdroj este un oras mai putin turistic fata de alte orase din Polonia, dar ramane insa unul din cele mai frumoase. Este cunoscut pentru izvoarele termale, fiind o destinatie perfecta pentru „o escapada de atmosfera”. Aflat in vecinatatea muntilor Beskizi, puteti avea parte de o priveliste impresionanta in timp ce savurati o masa delicioasa la restaurantele rustice din zona.

Cititi si despre celelalte orase din topul celor mai romantice din Europa Centrala pe https://zaina.ro

www.labucatarie.ro va ureaza o vacanta romantica, cu multe clipe placute!