Cristian Găvan

MAMBricolaj, lant romanesc de magazine de materiale si accesorii pentru mobila, listat pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), lanseaza din 26 ianuarie 2023, o noua editie a proiectului ”Scoala de Mobila”, dedicat pasionatilor de constructia mobilierului pentru uz personal sau meseriasilor care vor sa se perfectioneze, la magazinul din Sos. Morarilor.

Lansat in urma cu zece ani, proiectul ”Scoala de Mobila” a adunat pana acum 600 de absolventi, pasionati de bricolaj si DIY.

MAMBricolaj reia, incepand din acest an, cursurile cu prezenta fizica, dupa ce din cauza normelor de siguranta sanitara impuse de pandemie a fost nevoita in 2020 si 2021 sa sisteze proiectul devenit unul de traditie. Lansat in 2013, ”Scoala de Mobila” este un program exclusiv MAMBricolaj, in cadrul caruia, timp de 12 saptamani, cursantii vor trece, teoretic si practic, prin toate etapele necesare realizarii unui proiect de mobilier, invatand despre materiale si accesorii mobilier, scule si unelte, cat si despre diverse mecanisme.

Sesiunile de teorie si practica din cadrul proiectului vor fi organizate in perioada 26 ianuarie – 13 aprilie 2023, in sesiuni saptamanale, organizate in fiecare zi de joi, de la 18:00 la 20:00.

Cei care doresc sa participe la ”Scoala de Mobila” vor achita suma de 600 de lei, suma ce le va fi restituita sub forma unui voucher, cu care participantii beneficiaza de servicii de debitare si cantuire. La finalul cursului, voucherul este acordat sub forma unui card de client MAMBricolaj.

Cursurile vor fi sustinute de Cristian Gavan, fondator MAMBricolaj, presedinte al Consiliului de Administratie si Mihai Seitan, director magazin MAM Morarilor, iar la doua dintre cursuri vor sustine prezentari scurte si reprezentanti ai Blum si Hafele, furnizori de accesorii pentru mobilier.

”Tot mai multi romani vor sa-si realizeze singuri un proiect de mobilier, din pasiune sau pentru a scuti cheltuielile cu un meserias. «Scoala de Mobila» este locul care le ofera oportunitatea sa invete si sa aplice ceea ce au invatat. In cele 12 saptamani de curs, impartasim secretele constructiei de mobilier, vorbim despre materiale, calitati ale acestora, scule si instrumente utile, cele mai noi accesorii, metode de construire. Si mai important este insa faptul ca imbinam teoria cu practica, astfel ca la finalul cursului, orice participant sa isi poata construi singur tot ceea ce isi doreste. Avem participanti pasionati de bricolaj, care activeaza in domenii precum IT, medical sau economic, dar si persoane care au deja o baza si doresc sa invete mai mult si sa afle ultimele noutati privind produsele si tehnicile”, a declarat Cristian Gavan, fondator si actionar majoritar al retelei MAMBricolaj.

”Scoala de Mobila” a inceput in anul 2013, numarul celor care au absolvit pana acum cursul fiind de 600 de persoane, pasionati sau meseriasi, interesati nu doar sa invete cum sa construiasca o piesa de mobilier, ci si care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii diverselor tipuri de materiale si accesorii in proiectele de mobilier. De asemenea, ”Scoala de Mobila” si-a propus sa ii invete pe clienti cum sa monteze diverse sisteme de accesorii – sertare, usi glisante etc.

Majoritatea cursantilor sunt barbati, dar la fiecare editie a participat cel putin o femeie. La editia din septembrie 2022 au participat 5 femei. Doamnele sunt pasionate de bricolaj si le place sa faca schimbari in casa, de aici si dorinta de a invata. Pentru siguranta, la curs pot participa doar persoanele care au implinit varsta de 18 ani.

Dupa absolvirea cursului, MAMBricolaj le ramane alaturi participantilor pentru eventuale intrebari si ii asteapta in magazine ca si clienti.

”Scoala de Mobila” este pentru orice pasionat, nu necesita experienta anterioara!

Despre MAMBricolaj:

Dupa ce a acumulat o experienta de 26 de ani in productia de mobila, Cristian Gavan a venit, in 2011, cu un concept nou de magazin, situat la granita dintre bricolaj si fabricarea de mobila, permitand publicului larg sa participe la constructia propriei mobile, intr-un mod similar procurarii mobilei la comanda, dar la un pret mult mai avantajos.

Astfel, cu ajutorul unui consultant MAMBricolaj, clientii au posibilitatea de a-si proiecta mobila pe are si-o doresc si de a participa efectiv la asamblarea ei, avand la dispozitie in magazine o gama larga de materiale, accesorii si culori. Primul magazin MAMBricolaj din Bucuresti, cu o suprafata de 800 mp, a fost deschis in aprilie 2011, pe Blv. Burebista.

Unitatea a fost mutata in 2019, pe Sos. Morarilor, iar suprafata a fost marita la 1.100 mp. Al doilea magazin MAMBricolaj, cu o suprafata de 1.500 mp, a fost inaugurat, in 2014, in Str. Luica, iar cel de-al treilea a fost deschis in martie 2021, in Prelungirea Ghencea, pe o suprafata totala de 1.500 mp.

Din 2014, MAMBricolaj are si magazin online. Ca parte a politicii de sustenabilitate pe termen lung, compania MAMBricolaj a implementat un proiect de montare de panouri fotovoltaice in magazinul Ghencea, devenind prosumator. Investitia de 150.000 euro a fost finantata prin Raiffeisen leasing in proportie de 70% din valoare. Instalatia fotovoltaica de pe acoperisul cladirii magazinului Ghencea, va sustine aproximativ 20% din necesarul mediu de consum anual al magazinului.