mierea

Multe dintre mamici au auzit despre beneficiile mierii de albine si, de aceea doresc sa o includa in alimentatia copilului. Dar, introdusa la momentul nepotrivit sau folosita gresit poate avea efecte nu tocmai dorite.

Prietenii nostri de la https://www.amnascutacolo.ro ne dezvaluie cateva reguli de care toate mamicile trebuie sa tina cont pentru siguranta alimentatiei copiilor:

• Nu folositi niciodata mierea incalzita. De exemplu miere in ceai sau lapte cald sau in prajituri. Mierea la temperatura inalta este toxica. Ea se consuma rece sau la temperatura camerei.
• Daca bebelusul are o varsta sub 1 an, nu ii dati miere! De ce? Este bine de stiut ca pentru copilasii de pana la 1 an mierea prezinta un risc foarte mare de botulism infantil, o intoxicatie alimentara extrem de periculoasa, cu risc de deces. Dupa 1 an sistemul digestiv al copilului va fi destul de puternic pentru a contracara bacteriile rele si a nu se lasa germinat.
• Chiar si dupa varsta de 1 an, este bine sa folositi miere in alimentatia copilului in cantitate foarte mica deoarece: contine zaharuri si creste riscul de carii dentare, in plus nu este bine sa obisnuiti bebelusul de la varste atat de fragede cu gustul dulce.

Este bine sa-i dati sansa sa descopere inainte si celelalte gusturi, acest lucru fiindu-I de folos mai tarziu.

Daca tineti cont de aceste reguli simple consumul de miere va aduce numai beneficii, ea fiind considerata cel mai sanatos inlocuitor al zaharului si fiind foarte bogata in vitamine, antioxidanti si nutrienti.

Din cele mai vechi timpuri, mierea este utilizata in tratarea diverselor afectiuni cum ar fi: anemia, insomnia, calmarea durerilor de gat in combinatie cu lamaia, constipatia. Are rol de expectorant natural si efect antiseptic, antivomitiv si detoxifiant.

Sursa: www.amnascutacolo.ro