Catina si beneficiile ei

 

Stiati ca printre cele mai importante beneficii ale catinei se numara capacitatea de a reduce inflamatia, de a preveni anumite tipuri de cancer, de a calma problemele gastrointestinale, de a vindeca pielea, de a reduce tensiunea arteriala, de a imbunatati vederea, de a incetini procesul de imbatranire si de a ajuta sistemul imunitar?

Considerata a fi un super fruct, catina contine o cantitate incredibila de nutrieti, minerale, vitamine, antioxidanti si acizi grasi, flavonoide, aminoacizi si carotenoizi.

Vitamina C

O singura boaba de catina, contine de 3 ori mai multa vitamina C decat o lamaie.
In afara de stimularea sistemului imunitar, sucul de catina contribuie la imbunatatirea sanatatii pielii, a rezistentei oaselor, a gingiilor si a dintilor. Vitamina C este o parte integranta in formarea colagenului, de intarire a organismului, care ajuta la accelerarea vindecarii ranilor si leziunilor.

O vedere mai buna

Carotenoizii sunt un alt compus important antioxidant care se gasesc in boabele de catina, nutrienti importanti care ajuta la o vedere mai buna. Acestia pot preveni aparitia si dezvoltarea cataractei si pot imbunatati vederea pe timpul noptii.

Pentru sanatatea inimii

Ajuta la reducerea nivelului de colesterol din organism si imbunatateste tensiunea arteriala.

Circulatia sanguina

Nivelul ridicat de vitamina C poate ajuta la cresterea consumului de fier de catre organism, asigurandu-se in felul acest un flux ridicat si constant.

Procesul de imbatranire

Bonusul final al acestei boabe antioxidant este impactul sau asupra procesului de imbatranire. Datorita antioxidantilor din boabe, catina este recomandata pentru cei care isi doresc o piele mai tanara sau celor care doresc sa reduca ridurile.

Recomandarea noastra: Inainte de a face schimbari majore in dieta, consultati inainte un medic!

Autor: Bogdan Mares