Sano FORTE Plus

Grasimi arse, resturi de mancare si miros neplacut? Sunt semne ca, cuptorul are nevoie de o curatare riguroasa. Contrar a ceea ce se crede, curatarea cuptorului nu ar trebuisa fie o sarcina foarte dificila. Iata ce pasi trebuie sa urmati pentru curatarea eficienta a cuptorului, dar si un sfat pentru inlaturarea mirosului neplacut:

Cuptor

Tratament preventiv – pentru a evita scurgerile si stingerea cuptorului in timpul utilizarii, asezati o tava pe fundul lui pentru a colecta lichidele scurse sau alte resturi alimentare.

Tratament imediat –dupa gatit cuptorul s-a murdarit oricum? Nu asteptati, curatati-l imediat. Atunci cand grasimile se usuca si se fixeaza pe suprafata acestuia, este mai dificil de curatat.

Cum sa curatati cuptorul, pas cu pas?

1. Inmuiati petele de grasime – pulverizati apa minerala peste petele de murdarie, asezati un vas rezistent termic, umplut cu apa in cuptor si porniti cuptorul la temperatura ridicata timp de 20 de minute. Aburul va inmuia murdaria si va usura sarcina de curatare (dupa ce a fost oprit, lasati cuptorul sa se raceasca. Nu curatati cuptorul cand este incalzit pentru a preveni arsurile de piele).

2. Pe suprafetele foarte murdare, pulverizati SanoForte Plus, produs special pentru indepartarea grasimilor la rece pentru cuptoare – pe murdaria extrem de dificila. Utilizati manusi pentru a proteja mainile in timpul procesului de curatare.

3. In garniturile de cauciuc, in jurul usii cuptorului, uneori se acumuleaza firimituri si pete de ulei sau sosuri. Curatati aceste parti interne cu ajutorul unei lavete.In cazul petelor, frecati-le cu o periuta de dinti inmuiata intr-o solutie compusa din: apa minerala, ½ ceasca de otet si ¾ ceasca de apa. Nu pulverizati solutiile speciale, degresante direct pe cauciuc/ plastic, deoarece acestea ar putea sa le deterioreze.

4. Curatati tavile cuptorului cu ajutorul detergentului de vase Sano Spark sau a degresantilor Sano Forte Plus sau Sano Forte Plus Gel. Pulverizati sau turnati o parte din substanta pe zonele patate, asteptati aproximativ 15 minute, dupa care frecati usor pana cand pata este eliminata.

5. Indepartati mirosurile neplacute din cuptor, in felul urmator: stoarceti 2 lamai intr-un bol termorezistent si adaugati 2 cani de apa. Puneti si cojile de lamaie in vas si dati bolul la cuptor pentru 20 de minute la o temperature ridicata.Mirosurile neplacute vor disparea!

Lamai

Aceste sfaturi au fost oferite de Sano FORTE Plus

Sano FORTE Plus este un detergent degresant spuma, care indeparteaza grasimile arse si murdaria oferind o curatare rapida fara inmuiere. Este ideal pentru suprafete medii si mari: gratare, plite, pereti de ceramica, cuptoare, aragaze, tavi, etc. Se aplica usor pe aceste suprafete datorita formulei sale de spuma lichida. Cu o concentratie mai mare de soda caustica, formula curata efficient chiar daca produsul este aplicat in mod dispersat. Pentru protectia copiilor este dotat cu capac special. Pentru suprafete din aliaje, se recomanda curatarea imediata a produsului aplicat.

 

logo sano romania

Vizionati pe https://www.youtube.com/watch?v=WStUrR1c7ew