cele mai importante surse de magneziu

Din ce alimente ne luam acest mineral atat de important pentru organism?

Din dieta zilnica nu ar trebui sa ne lipsească alimentele care contin magneziu. Acest mineral este esential pentru imunitate sau in prevenirea inflamatiilor asociate cu anumite tipuri de cancer si poate ajuta chiar la prevenirea unui atac de cord.

Un studiu al Universitatii Harvard arata ca aportul suficient reduce riscul de face diabet cu 33 de procente. Alte studii spun ca magneziul ajuta si la tratarea depresiei si a migrenelor. Este mai sanatos sa ne procuram din hrana acest mineral, nu din suplimentele nutritive.

Legumele cu frunzele verzi

spanacul

Spanacul, ca de altfel toate legumele cu frunzele verzi, este o sursa foarte importanta de magneziu. Il puteti manca gatit sau crud. Puteti adauga spanac in salate, supe sau il puteti gati. Profitati de verdeturile pe care le gasiti din abundenta in piete. O cana de spanac gatit contine 157 mg de magneziu.

Nucile si semintele

nuci si seminte

Doar jumatate de cana de seminte de dovleac furnizeaza aproape 100% din necesarul zilnic de magneziu. Mai puteti lua acest mineral din migdale, seminte de floarea-soarelui, caju, seminte de pin, de in si nuci. Un mix din cateva din cele enumerate este ideal ca gustare.

Pestele

macrou

Pe langa vitamina D si acizii grasi Omega-3, macroul, somonul si tonul sunt si sursa de magneziu. Este recomandat sa aveti peste la masa cel putin o data pe saptamana.

Soia

soia

Boabele de soia sunt bogate in fibre, vitamine, minerale si aminoacizi. Puteti manca o jumatate de cana de boabe coapte, care furnizeaza jumatate din cantitatea necesara de magneziu intr-o zi, dar la fel de bine puteti manca 100 g de tofu. Alte leguminoase bogate in magneziu sunt fasolea neagra, fasolea uscata, nautul si lintea.

Aflati mai multe despre cele mai importante surse de magneziu de pe www.zaina.ro