Cand vreti sa slabiti sau pur si simplu sa mancati sanatos, branzeturile pot fi o alegere potrivita. Insa nu toate! Bogate in proteine si lipsite de carbohidrati, branzeturile sunt benefice pentru masa musculara, previn osteoporoza si va ajuta sa scapati de surplusul de kilograme. Conditia este sa alegeti doar acele branzeturi cu un continut scazut de grasimi si sare.
Branzeturile sunt bogate in calciu, vitaminele D, A si grupul B, fosfor, magneziu, zinc. Contin insa si grasimi saturate, dar asta nu trebuie sa va ingrijoreze daca sunteti atente / atenti la portii si sortimente.
Branza proaspata de vaci
Fie ca o mancati goala sau in diverse combinatii (cu fructe proaspete ori uscate, cereale, fulgi de ovaz), branza de vaci poate fi aliment de baza in orice cura de slabire. Are intre 70 si 110 calorii/100 g, in functie de procentul de grasime din compozitie. „Perlele“ de branza cu smantana ii pot tine locul, dar aveti grija la procentul de grasime din smantana.
Urda
Urda, este una dintre cele mai sanatoase branzeturi, cu foarte putina grasime si foarte putine calorii (aproximativ 140/100 g). 2-3 feliute pot insemna o gustare hranitoare si satioasa.
Ricotta
Pentru cine nu rezista fara sa manance dulciuri, deserturile preparate cu ricotta sunt ideale. Aceasta branza este foarte saraca in grasimi si calorii (130/100g).
Branza de capra
Branza de capra are avantajul ca se digera mai usor decat alte sortimente (de vaca, oaie), dar contine mai multe calorii (300/100g). De aceea este indicat ca o portie sa nu depaseasca mai mult de 50 de grame.
Citeste mai multe despre combinatiile reusite pe www.zaina.ro