3 idei de marinade pentru un gratar perfect

Descoperiti 3 idei de marinade care va vor ajuta sa obtineti un gratar delicios de care sa va bucurati, iar ziua, va fi un perfecta alaturi de cei dragi!
Indiferent de tipul de carne ales, nu uitati sa experimentati cu diverse marinade si condimente de la Kamis.

• Marinada cu ierburi de Provence

Ingrediente pentru marinada cu ierburi de Provence

• 4 linguri de ulei;
• 6 linguri miere lichida;
• 150 ml otet de vin alb;
• 1 lingura ierburi de Provence Kamis;
• 2 lingurite ceapa granulata Kamis;
• 1 lingurita usturoi granulat Kamis.

Mod de preparare marinada cu ierburi de Provence

Puneti toate ingredinetele intr-un bol si amestecati-le bine. Frecati carnea cu acest amestec, acoperiti-o si lasati-o la frigider peste noapte. Această marinada este potrivita in special pentru carnea de pui sau de peste.

• Marinada cu miere si suc de rodie

Ingrediente pentru marinada cu miere si suc de rodie

• 1/4 lingurita scortisoara macinata Kamis;
• 1/4 lingurita usturoi granulat Kamis;
• 1/4 lingurita rozmarin Kamis;
• 1/4 lingurita cimbrisor Kamis;
• 1/4 lingurita oregano Kamis;
• rasnita sare de mare iodata Kamis;
• 60 ml suc de rodie;
• 2 linguri de miere;
• 2 linguri suc de lime.

Mod de preparare marinada cu miere si suc de rodie

Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati-le, apoi adaugati si restul ingredientelor. Intr-o punga etans puneti carnea si acoperiti cu marinada. Pastrati 2 linguri din amestec pentru a unge carnea in timp ce este pe gratar. Lasati la frigider cel putin 30 de minute, apoi gatiti carnea pe gratar.

• Marinada cu vin rosu

Ingrediente pentru marinada cu vin rosu

• 30 ml ulei de masline;
• 30 ml vin rosu sec;
• 15 ml otet de vin rosu;
• 3 linguri sos de soia;
• 1 lingura sos Worcestershire;
• 2 linguri piper cu usturoi Kamis;
• 1 ½ linguri ierburi italiene Kamis;
• 1 lingura mustar boabe, zdrobite Kamis;
• 1 lingurita zahar.

Mod de preparare marinada cu vin rosu

Puneti intr-u n bol toate ingredientele si amestecati-le si apoi marinati carnea, lasand-o la frigider cel putin 30 de minute inainte de a o gati la gratar. Marinada astfel preparata se poate pastra la figider 1-2 luni, intr-un recipient inchis etans.

La aceste marinade s-au folosit urmatoarele produse Kamis

  • Ierburi de Provence

ierburi de provence

Mixul de Ierburi de Provence va v-a purta direct in inima Frantei, in satele sale cu arome deosebite, unde se gateste la foc mic, astfel incat cel mai bun gust al acestor ierburi sa fie scos în evidenta. Este un amestec traditional frantuzesc facut din busuioc, maghiran, rozmarin, cimbrisor, salvie, oregano, cimbru si menta. Ierburile de Provence se potrivesc cel mai bine cu cartofii copti, cu pestele, cu legume, cu salatele, cu branzeturile si cu pizza.

  • Ceapa granulata

ceapa granulata

Ceapa provine din Asia Centrala si de Vest, unde este cultivata de peste 4000 ani. In Egiptul antic era obiect de veneratie. Inca este cea mai populara leguma. Mirosul sau caracteristic intepator si arzator provine de la continutul de substante cu sulf. Ceapa poate fi adăugata tuturor mancarurilor, mai putin deserturilor. Este esentiala in asezonarea diferitelor feluri de carne (miel, porc, pui), pateuri, salate, legume crude sau gatite. Este de asemenea folosita pentru a da gust supelor, sosurilor, branzei de vaci, omletei, ciupercilor si cartofilor.

  • Usturoi granulat pet

usturoi granulat

Usturoiul provine din Asia de Centrala, dar in prezent se cultiva in aproape toata lumea. Gustul usturator si mirosul caracteristic este datorat continutului de uleiuri eterice. Aceste insusiri au fost cunoscute in China cu 4000 de ani in urma. Usturoiul este un condiment de neinlocuit la prepararea mancarurilor din carnuri grase: de oaie si porc, pentru carnea de vanat, pentru pasare si iepure de casa. Usturoiul imbogateste aroma suncii, mezelurilor si pateurilor de carne. Cu el se condimenteaza pestele, supele, sosurile, mancarurile din legume, ciupercile, ouale, branzeturile. Usturoiul este foarte des folosit in bucatariile spaniola, greaca, italiana, maghiara, araba. Cu miros intepator caracteristic si un gust picant si dulceag, usturoiul granulat este un ingredient obligatoriu pentru carnea prajita, imbogatindu-I gustul.

  • Scortisoara macinata

scortisoara macinata

Cu un gust usor picant, scortisoara are un miros placut si dulceag. Este un ingredient obligatoriu pentru preparatele dulci cu orez sau cu mere, pentru vinul fiert si pentru punch, pentru supe si conserve de fructe facute in casa. Se poate folosi si la mancarurile cu carne. Este recomandat sa se adauge cand mancarea este gata.

  • Rozmarin

rozmarin

Rozmarinul este o specie de plante lemnoase, perene cu frunze totdeauna verzi, in forma de ace si cu flori de diferite culori: albastru, alb, roz sau rosu inchis. Se foloseste in medicina si in industria parfumurilor.
Este un condiment delicios pentru diferite feluri de mancare din carne, in special de porc si de miel. De asemenea, este folosit pentru cartofi copti, supe de legume, sosuri si ulei de gatit cu ierburi. Rozmarinul este un membru de ierburi provensale frecvent utilizat in bucataria franceza. Perfect in armonie cu usturoi si ciuperci.

  • Cimbrisor

cimbrisor

Desi au denumiri asemanatoare, cimbrisorul este diferit de cimbru. Diferenta intre cele doua consta atat in aspect, cat si in gust, cimbrul avand o aroma mai dura si mai puternica. In bucatarie, cimbrisorul se pune in creme si sosuri de branza, ulei si otet aromat, paine, supe, salate, sucuri si bauturi din fructe.

  • Oregano

oregano

Oregano are un miros placut si delicat si un gust amarui de mirodenie. Condimentele sunt frunzele uscate si inflorescenta plantei ce provine din regiunea Marii Mediterane. Se foloseste pentru condimentarea legumelor precum rosiile, mazarea, fasolea, salata. De asemenea, se adauga si la mancaruri din carne, la sosuri si supe groase. Este unul dintre principalele condimente ale bucatariilor italiene, spaniole si mexicane. Este condiment de baza pentru pizza si spaghetti. Oregano se armonizeaza foarte bine cu busuiocul, maghiranul, cimbrisorul si piperul.

  • Rasita sare de mare iodata

rasnita sare de mare iodata

Trebuie sa stiti ca sarea de mare este mult mai sanatoasa decat alte feluri de sare, deoarece este obtinuta pe o cale naturala prin evaporarea apei de mare, care a fost apoi imbogatita cu iodat de potasiu.
Sarea este bogata in elemente minerale precum clorura de sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu , mangan, zinc, fier, seleniu, cupru, sulf, siliciu, iod.

  • Piper cu usturoi

piper cu usturoi

In bucatariile din intreaga lume se folosesc cele mai populare si folosite condimente si anume, piper si usturoi. Specialistii, considera ca piperul, combinat cu usturoiul dau gusturi si mirosuri unice felurilor de mancare. De aceea, Kamis a creat acest amestec ca confera felurilor de mancare aroma usturoiului si gustul iute al piperului. Aceste ingrediente au fost selectate in proportiile idele pentru obtinerea unui rezultat foarte gustos. Datorita caracterului sau universal, piperul cu usturoi poate fi utilizat la supe, sosuri, feluri de mancare pe baza de carne, peste cu legume, ciuperci, oua si branza. Macinarea grosiera este foarte potrivita si pentru carnea la gratar.

  • Ierburi italiene

ierburi italiene

Acest amestec de condimente este potrivit și pentru aromarea fripturii, sandwich-urilor, salatelor sau a painii. Ierburile italiene au anumite beneficii si anume: imbunatatirea digestiei, mentinerea la nivel optim a tensiunii arteriale, precum si o actiune antiinflamatoare pentru organism. Ierburile italiene au un rol esential in procesul de detoxifiere, de autovindecare a organismului.

  • Boabe de mustar

boabe mustar

Boabele de mustar provin din semintele plantei cultivate in foarte multe tari. Gustul usturator si pronuntat al mustarului provine de la uleiul esential. Trebuie sa stiti ca, mustarul are proprietati nutritive. Semintele de mustar alb se adauga la muraturi precum castravetii murati, varza murata alba sau rosie, precum si la prepararea felurilor de mancare cu peste sau alte tipuri de carne. Este recomandat ca boabele de mustar sa se foloseasca la inceputul prepararii.

Aceste idei ne-au fost furnizate de logo kamis