Suc de telina sfecla morcov si mar

Sucul de telina, sfecla, morcov si mar, un super aliment pentru imunitate, cu multiple avantaje pentru sanatate.

Sucul de telina, sfecla, morcov si mar, usor de asimilat de catre organism, bogat in vitamine, enzime si minerale. Sucurile obtinute in casa din aceste legume sunt mai degraba medicamente decat alimente. Cu ajutorul lor va puteti mentine sanatatea si vigoarea, va tratati cu succes de boli, de la cele usoare la cele mai grave. Este recomandat sa consumati cat mai multe sucuri pregatite in casa! Este indicat sa folositi legume cat mai naturale, sa aiba gust si aroma puternice si placute, sa aiba coloritul si aspectul natural.

Sucul de sfecla rosie

sfecla

Continutul mare de nitrati naturali pe care il are sucul de sfecla rosie dilata vasele de sange si va este de ajutor daca aveti hipertensiune arteriala. Sucul de sfecla rosie se poate combina si cu sucul altor radacinoase, precum morcov si telina sau mar.

Sucul de morcovi

morcovi

Este un adevarat campion al vitaminei A, vitamina utila pentru tratarea afectiunilor ochilor, a celor respiratorii si infectioase, pentru stimularea cresterii si dezvoltarii normale a copiilor. Foarte bine tolerat, usor asimilabil si cu un gust placut, sucul de morcov este considerat ingredientul obligatoriu al diferitelor combinatii de sucuri obtinute din alte legume.

Sucul de telina

telina

Unul din cei mai buni reglatori hormonali si reintineritori dintre remediile naturale. Este revigorant, afrodisiac si stimulent al capacitatii naturale de aparare a organismul, fapt explicat prin hormonii vegetali pe care radacina de telina ii contine. Are multe indicatii terapeutice: boli de piele, sterilitate la femei si barbati, vitiligo, etc.

Sucul de mere

mere

In acest amestec are rolul de a ameliora gustul.
Acesta combinatie reface calitatea sanguina si elimina toxinele din sange in special.

Cum se prepara

Spalati bine legumele, le taiati in bucati corespunzatoare storcatorului pe care-l aveti. Combinatia respecta proportia de 1:1:3:1, respectiv: o parte telina, o parte sfecla, o parte mar si trei parti morcovi. Altfel, spre exemplu: o sfecla de 50 g, radacina de telina 50 g, mar 50 g si morcov 150 g. Se obtine o accentuare a actiunii telinei daca se adauga si cateva frunze in compozitie.

Sucul care rezulta se consuma imediat sau se pune intr-o sticla de sticla cu dop si se lasa la racoare. Se consuma in decursul unei zile pentru a nu oxida si a nu-si pierde calitatile.

Cateva indicatii

Sucul se consuma cu precautie, nu mai mult de un pahar pe zi, pe o perioada de 10 zile, urmata de o pauza. Pe perioada consumului se elimina sau se reduc din alimentatie dulciurile cu zahar (ciocolata, prajituri, sucuri din comert), vor fi consumate mai putine alimente bogate in grasimi si proteine: carne si preparate din carne, branzeturi. E mai adecvat consumul de peste, fructe de mare si carne de pui.

www.labucatarie.ro va ureaza Sanatate multa si sa aveti grija de voi!