Spring rolls vegane cu sos de arahide

„Spring rolls” vegane cu sos de arahide, un preparat gustos si sanatos, insotit de o sticla de apa minerala naturala plata, AQUA Carpatica.

Ingrediente pentru sosul de arahide

• 60 g unt de arahide;
• 4 lingurite sos de soia;
• 2 lingurite zahar brun;
• o lingura zeama de lime;
• o lingurita de ghimbir proaspat ras;
• 1 lingurita sos de chili;

Ingrediente pentru spring rolls vegane

• 20 foi de orez;
• o salata verde;
• o legatura patrunjel;
• Frunze de menta;
• 2 morcovi;
• 1/3 varza rosie;
• 1 castravete;
• 1 avocado;
• Zeama de la o lamaie;
• 1 ardei gras rosu;
• Sare;
• Piper.

Mod de preparare spring rolls vegane cu sos de arahide

Pentru inceput, pregatim sosul de arahide. Intr-un bol, adaugam untul de arahide, sosul de soia, zaharul brun, zeama de lime, ghimbirul proaspat ras si sosul de chili. Amestecam bine totul cu o lingurita si apoi omogenizam cu un tel.

Pentru spring rolls, pregatim legumele. Le spalam, le uscam si punem salata intr-un bol,
taiem morcovii, ardeiul gras si castravetele in bastonase subtiri; scoatem samburii de la castravete si pastram doar pulpa ferma; curatam avocado-ul si il feliem cat mai subtire, stropindu-l cu zeama de lamaie sa nu se oxideze. Radem sau feliem varza rosie si tocam patrunjelul si menta.

Dupa ce avem toate legumele pregatite, incepem sa formam pchetelele.
Luam pe rand cate o foaie de orez, o punem pe un tocator si o umezim cu o pensula cu apa astfel incat sa se inmoaie. Asezam pe foaia de orez, o frunza de salata, apoi putin patrunjel si menta tocate, bastonase de morcov, varza rosie, bastonase de castravete, felii de avocado si bastonase de ardei rosu. Asezonam cu sare si piper si apoi incepem sa formam ruloul.
Impaturim partea de jos, apoi partea de sus si la urma lateralele, formand ruloul cu grija, astfel incat sa nu se rupa foaia de orez. Puneti rulourile formate pe un tocator umed pana formati celelalte rulouri. Apoi le asezati cu grija intr-o tava rotunda si le serviti cu sosul de arahide pregatit la inceput.

Cu aceasta reteta ii puteti intampina pe cei dragi, oferindu-le o „simfonie” de culoare si savoare. Reteta este pregatita cu legume proaspete si este savurata alaturi de un pahar de apa minerala naturala plata AQUA Carpatica, combinatia ideala de hidratare si gustare sanatoasa.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo aqua carpatica