Prajitura de Paste cu morcovi si crema de branza

Prajitura cu morcovi si crema de branza, ideala pentru Sarbatorile Pascale petrecute alaturi de cei dragi, savurand un pahar de vin Roze Domeniile Samburesti, cu un gust viu de cirese, fragi si coacaze care va completa extraordinar desertul, inclusiv din punct de vedere vizual.

Ingrediente pentru prajitura de Paste cu morcovi si crema de branza

(pentru o prajitura de 22 cm diametru):

Pentru baza de carrot cake:

• 2 oua;
• 100 g zahar;
• 1 plic de zahar vanilinat;
• 100 ml ulei de samburi de struguri;
• 150 g faina;
• 1 pic praf de copt;
• coaja de portocala, macinata;
• 150 g morcovi rasi;
• 30 g nuci.

Pentru stratul de cheesecake:

• 350 g crema de branza;
• 50 g zahar;
• un ou;
• 1 lingura faina;
• zeama de la o jumatate de portocala;
• coaja de portocala, macinata.

Mod de preparare prajitura de Paste cu morcovi si crema de branza

Preincalziti cuptorul la 160°C. Pregatiti o tava cu inel detasabil de 22 cm diametru.

Intr-un bol, mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand amestecul devine cremos si creste in volum. Adaugati uleiul si mixati din nou pana se incorporeaza, apoi adaugati faina, praful de copt si incorporati cu o spatula. Urmeaza coaja de portocala, macinata si morcovii rasi. Incorporati bine cu o spatula. La final, adaugati nucile si le incorporati si pe ele in aluat.

In alt bol preparati compozitia de cheesecake: mixati crema de branza cu zaharul, oul, faina, zeama de portocala plus coaja de portocala, macinata. Mixati bine totul.

In tava pregatita la inceput, turnati jumatate din compozitia de carrot cake, niveland bine.

Cu o lingura asezati din loc in loc jumatate din compozitia de cheesecake, apoi tot cu o lingura restul din compozitia de carrot cake. La final asezati cu grija restul din compozita de cheesecake, niveland suprafata.

Coaceti la 160°C pentru 1 h; daca observati ca suprafata se rumeneste prea tare, acoperiti cu folie de aluminiu.

Cand e gata opriti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor pentru a nu se crapa.

Feliati dupa ce s-a racit, de preferat a doua zi.

Asortati acest preparat cu un pahar de vin Roze Domeniile Samburesti, vin care cucereste imediat pe oricine.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video