Acompaniaza acest preparat simplu, dar sofisticat cu un pahar de vin alb Chateau Valvis Sauvignon Blanc. Lasa-te surprins de prospetimea uimitoare a acestuia si delecteaza-ti simturile cu notele rafinate de soc, ardei gras si coaja de lamaie coapta.

Ingrediente pentru piure-ul de morcovi

• apa;
• 4 morcovi;
• Sare
• 20 g unt;
• 30 ml suc de portocale.

Ingrediente pentru sosul de portocale

• 30 g unt;
• 30 g zahar;
• 5 g amidon;
• 300 ml suc de portocale;
• Sare;
• Piper.

Ingrediente pentru file-ul de crap

• Ulei de masline;
• 400 g file de crap;
• Sare;
• Piper;
• Oregano.

Mod de pregatire piure de morcovi

Pentru inceput, curatati morcovii, ii spalati si ii taiati rondele.
Puneti un vas cu apa pe foc, adaugati rondelele de morcovi si putina sare si ii lasati sa fiarba. Cand ii patrundeti cu furculita, opriti focul, scurgeti apa si ii pasati cu un pasator de piure. Adaugati untul si sucul de portocale si apoi pasati din nou pana obtineti piureul de morcovi.

Mod de pregatire sos de portocale

Puneti un vas pe foc, adaugati untul, zaharul, amidonul, sucul de portocale si amestecati pana se topeste untul. Asezonati cu sare si piper si amestecati continuu pana se leaga sosul.

Mod de pregatire file de crap

Curatati fileul de crap, il spalati si il taiati, in bucati egale, apoi il asezonati cu sare, piper si oregano.
Incingeti uleiul intr-o tigaie si puneti pestele cu partea cu piele in jos. Il lasati 5, 6 minute pe fiecare parte. Cand s-a rumenit frumos pe ambele parti, il scoateti si il serviti cu piure de morcov si sos de portocale.

Gustul vinului alb Sauvignon Blanc din gama Chateau Valvis este dens, rotund, cu arome de citrice si fructe albe dulci, iar in finalul lung si vibrant apar atingeri tonic-minerale care ii ofera un plus de distinctie.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video