Tort cu mousse de afine

Culoare si savoare in tortul cu mousse de afine si crema de mascarpone cu frisca, un tort festiv pregatit cu multa bucurie pentru Sarbatori.

Acest tort, este ideal pentru a fi servit alaturi de un pahar de vin Rose din gama Chateau Valvis, vin ce isi etaleaza pe rand parfumurile dulci de fructe rosii pudrate cu zahar vanilat, notele de ceai verde si tusele vegetale discrete, cu nuante vanilate.

Ingrediente pentru blat

• 4 oua;
• 80 g zahar;
• 60 g faina;
• 40 g faina de cocos;
• 5 g coaja de lamaie macinata.

Ingrediente pentru jeleu de afine

• 270 g afine;
• 35 g zahar;
• Zeama de la o jumatate de lamaie;
• 5 g amidon;
• o foaie de gelatina.

Ingrediente sirop de zahar cu lamaie

• 120 ml apa;
• 35 g zahar;
• 2 g coaja de lamaie macinata.

Ingrediente pentru mousse de afine

• 120 g jeleu de afine;
• o foaie de gelatina;
• 160 g frisca batuta.

Ingrediente pentru crema de mascarpone cu frisca

• 500 g mascarpone;
• 250 g frisca;
• 50 g zahar pudra.

Mod de pregatire blat

Puneti ouale intr-un bol si mixati pana capata o consistenta spumoasa. Apoi adaugati zaharul si mixati din nou pana se topeste. Adaugati faina si coaja de lamaie macinata si amestecati cu o spatula, cu miscari usoare, de sus in jos pana se omogenizeaza totul.
Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt. Turnati compozitia in tava si bagati in cuptorul preincalzit, la 160 °C, timp de 20-25 minute.

Mod de pregatire jeleu de afine

Puneti afinele intr-un vas, adaugati zaharul, zeama de la o jumatate de lamaie, amidonul si lasati sa fiarba pana incep sa se ingroase. Cand a inceput sa se ingroase, opriti focul si adaugati foaia de gelatina hidratata si stoarsa. Amestecati pana se dizolva gelatina. Lasati la racit.

Mod de pregatire sirop de zahar cu lamaie

Puneti un vas cu apa pe foc, adaugati zaharul si coaja de lamaie macinata. Amestecati bine si lasati sa fiarba pana se dizolva zaharul. Luati de pe foc si lasati la racit.

Mod de pregatire mousse de afine

Amestecati jumatate din cantitatea de jeleu (caldut) pregatita anterior (120 g) cu o foaie de gelatina hidratata si stoarsa si lasati la racit. Bateti frisca si amestecati cu jeleu de afine (racit) in care ati adaugat foaia de gelatina hidratata.

Mod de pregatire crema de mascarpone

Puneti intr-un bol mascarpone, frisca si zaharul pudra. Mixati pana se ingroasa.

Asamblare tort

Taiati blatul in 3 parti. Montati tortul in forma in care a fost copt.
Puneti prima parte de blat si cu ajutorul unei pensule insiropati. Puneti crema de mascarpone cu frisca cu ajutorul unui posh, apoi mousse-ul de afine si apoi jeleul, de jur imprejurul blatului. Repetati operatiunea si pentru celelalte blaturi.
Imbracati tortul cu crema de mascarpone si frica si se ornati cu afine proaspete.

Oferiti celor dragi o felie de tort cu mousse de afine si crema de mascarpone cu frisca alaturi de un pahar de vin Rose Chateau Valvis.

Vinul Rose din gama Chateau Valvis este creat din cei mai alesi struguri Cabernet Sauvignon si Merlot, este un vin dens, solid si extractiv, un vin ce dezvaluie bogatia gustului autentic.

Vinul Rose Chateau Valvis este o stare de spirit. Este un vin perfect de savurat in momentele de relaxare, in momentele de Sarbatoare, alaturi de cei dragi.

Reteta oferita de www.labucatarie.ro si

logo domeniile samburesti

Reteta video