Un delicios desert pentru Paste, Prajitura cu crema de branza si zmeura, savurata alaturi de un pahar de apa minerala naturala, natural carbogazoasa cu un continut bogat de minerale, de la Aqua Carpatica.
Ingrediente pentru prajitura cu crema de branza si zmeura
• 125 g faina de migdale;
• 25 g faina de cocos;
• 50 g cacao;
• 1 plic zahar vanilinat;
• 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
• 1 plic praf de copt;
• 125 g unt, la temperatura camerei;
• 150 g zahar de cocos;
• 4 oua;
• 80 g unt de arahide (fara zahar);
• 25 ml ulei de samburi de struguri;
• 250 ml lapte de migdale neindulcit;
• 250 g crema de branza;
• 30 g miere;
• Zmeura proaspata pentru décor.
Mod de preparare prajitura cu crema de branza si zmeura
Incalziti cuptorul la 180°C si pregatiti o forma de copt cu diametrul de 18 cm, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Amestecati intr-un bol ingredientele uscate: faina de migdale, faina de cocos, cacao (cernuta), zaharul vanilinat, bicarbonatul de sodium si praful de copt. Omogenizati amestecul uscat cu un tel.
Intr-un alt bol, mixati untul (care este la temperature camerei) cu zaharul de cocos pana devine cremos. Adaugati pe rand ouale, apoi untul de arahide si uleiul de samburi de struguri.
In amestecul de unt cu zahar de cocos si oua adaugati alternativ, in transe, ingredientele uscate si laptele de migdale. Turnati compozitia in tava pregatita la inceput si dati la cuptor timp de 40 – 45 minute la 180 °C.
Mixati crema de branza cu mierea. Cand prajitura s-a racit, adaugati crema deasupra si decorati cu zmeura proaspata.
Pentru a completa aportul necesar de saruri minerale este recomandat sa va hidratati cu apa minerala natural carbogazoasa de la Aqua Carpatica.
Reteta oferita de www.labucatarie.ro si